Samiec jedná s Třincem, ale je o něj zájem i v první fotbalové lize

Třinecký fotbalista Martin Samiec se prvních šest kol druhé fotbalové ligy nevešel do sestavy, na konci sezony ale patřil k hlavním tahounům týmu. Není dokonce vyloučeno, že od příští sezony bude hrát i nejvyšší soutěž.

Trenér František Straka předělal v jarní části Martina Samiece (v červeném) z defenzivního záložníka na útočníka. Třinecký odchovanec se na novém postu chytl a zaujal i prvoligové kluby. Foto: ba

„Slyšel jsem od svého manažera i od vedení třineckého fotbalového klubu, že tam je nějaký zájem z ligy. Nevím ale, jak velký. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Nicméně mě zpráva, že jsem zaujal, hrozně potěšila,“ uvedl dvaadvacetiletý Samiec.

„Překvapilo mě, jak obrovský skok v této sezoně udělal. Ještě před rokem byl na pomezí áčka a béčka a řešilo se, zda ho neoživit hostováním v nižších soutěžích.“Marek Čelůstka

Jeho kariéra nabírá nečekaný obrat. „Ještě před rokem byl na pomezí áčka a béčka a řešilo se, zda ho neoživit hostováním v nižších soutěžích,“ prozradil sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka. „Tehdy jsem byl rezolutně proti. Věděl jsem, že je pracovitý, a věřil jsem, že se mu jeho úsilí vyplatí. Nicméně mě překvapilo, jak obrovský skok v této sezoně udělal. Myslím si, že mu sedla změna trenéra a s příchodem pana Straky se výkonnostně zvedl. Více si věřil, a ještě více vyrostl s přechodem na hrot,“ podotkl.

Čelůstka dodal, že také se Samiecem jedná o nové smlouvě. „Přál bych si, aby pokračoval. Hrál velice dobře a s Kubou Habustou byl v sezoně naším nejlepším hráčem. Na druhou stranu mě těší, že registrujeme zájem z prvoligových klubů. Je naším odchovancem a mohl by se stát po Lukáši Ciencialovi a Ondřeji Mrózkovi dalším hráčem z naší líhně, který by se letos dostal do prvoligového mančaftu. Jaro mu fakt sedlo, měl neuvěřitelnou formu. Zápas od zápasu se na něj ptalo více lidí. I poslední kolo v Líšní ukázalo, že je obrovský rozdíl hrát s ním a bez něj,“ podotkl.

Jak je vůbec napadlo předělat Samiece z defenzivního záložníka na útočníka? „Trenéři zkouší během celého týdne na trénincích různé varianty a Martin vypadal na hrotu dobře. Vyšlo to,“ pousmál se.

Další zprávy z regionu