Sasynová se bála, jak se jí poběží v závodech. Teď je z výsledků vedle

Třineckou atletku Karolínu Sasynovou zastihl úvod roku ve vynikající formě. Osobní rekord si zaběhla na 1500 metrů (4:30.36) a opakovaně i na 3000 metrů, ve kterém získala s časem 9:34.83 stříbro na ženském halovém mistrovství ČR.

Osmnáctiletá atletika Karolína Sasynová si zaběhla na halovém MČR žen v osobním rekordu pro stříbrnou medaili. Foto: archiv K. Sasynové

„Jsem moc spokojená, především s časem. Nevěřila jsem, že bych mohla svůj dosavadní osobní rekord (9:37.21) ještě tento rok v hale vylepšit,“ řekla Sasynová a dodala, že s tímto časem by splnila limit na ME do 20 let na dráze.

„Nějakou životní formu vůbec necítím, na tréninku běhám průměrně a každý závod jsem se dost trápila. Do prvních závodů jsem šla s velkými obavami, ale každý dopadl nad očekávání. Jsem z toho úplně vedle.“Třinecká atletika Karolína Sasynová

Osmnáctiletá atletka dodala, že i umístění je skvělé. Nestačila jen na obhájkyni titulu Lucii Sekanovou, která ji porazila o čtyři sekundy.

„To je hrozně málo a s odstupem času trochu lituji taktiky, kterou jsem zvolila. Lucka je prvotřídní závodnice, ale asi jsem se jí zbytečně zalekla. Vím, že jsem v závodě měla na víc, bohužel jsem si špatně rozvrhla síly a nechala jsem si Lucku hned ze začátku utéct. Poslední kilometr jsem měla o dost rychlejší, ale už jsem ji nedohnala. Chybami se ale člověk učí, zklamaná rozhodně nejsem,“ pokračovala.

Sama neví, proč jí to tak dobře běhá. „Letošní halová sezona je pro mě jedno velké překvapení. Myslím, že se konečně začíná zúročovat všechna ta dřina a taky se cítím v závodě mnohem silnější. Ale abych pravdu řekla, nějakou životní formu vůbec necítím, na tréninku běhám průměrně a každý závod jsem se dost trápila. Do prvních závodů jsem šla s velkými obavami, ale každý dopadl nad očekávání. Jsem z toho úplně vedle,“ přiznala.

Její oblíbenou disciplínou je běh na 1500 metrů, tentokrát ale upřednostnila delší trať. „Nechtěla jsem ji běžet zejména z toho důvodu, že jsme letos s trenérem úplně vynechali rychlostní přípravu, která k tomu neodmyslitelně patří. Na trojce jsem se cítila daleko lépe, tam tolik rychlosti není potřeba,“ vysvětlila.

Mistrovství ČR se zúčastnil i její bratr René, který startoval v mužích ve stejné disciplíně. Závod ale nedokončil. „Brácha se teď poslední dobou necítí, jak se říká, ve své kůži. Hodně se trápil, a proto odstoupil. Těžko říct, co bylo příčinou, ale nepochybuji o tom, že na dráze už to bude úplně o něčem jiném,“ podotkla.

Ze soutěže odstoupila i ve výšce Bára Sajdoková po prvním neúspěšném pokusu na 180 centimetrech. Třinecká atletka nechtěla riskovat zhoršení zranění kotníku a s výkonem 175 skončila čtvrtá.

Další zprávy z regionu