Se sestupem do okresního přeboru jsou v Mostech smířeni

Mosty u Jablunkova se udržely v předchozích dvou sezonách v I. B třídě díky předčasnému ukončení fotbalových soutěží. Do třetice se už pádu do okresního přeboru zřejmě nevyhnou. Na kontě mají nula bodů i po úvodním jarním kole.

Fotbalista Vendryně David Szymczyk vstřelil Mostům dva góly při obratu na konečných 5:1. Ilustrační foto: ba

„Jsme smířeni, že tentokrát už půjdeme dolů,“ uvedl vedoucí mužstva David Tryska. „Uvažovali jsme dokonce o odstoupení, ale platili bychom pokutu ve výši třiceti tisíc. Navíc máme šikovné kluky v dorostu, bude to pro některé příležitost otrkat se už v dospělém fotbale,“ dodal. Kromě většího zapojování dorostenců nenastala v kádru po podzimu žádná změna. Pouze skončil trenér Petr Bauman.

„Uvažovali jsme dokonce o odstoupení, ale platili bychom pokutu ve výši třiceti tisíc. Navíc máme šikovné kluky v dorostu, bude to pro některé příležitost otrkat se už v dospělém fotbale.“Vedoucí Mostů David Tryska

Mosty prohrály v úvodním kole doma s Vendryní 1:5. Derby skončilo stejným výsledkem a vyvíjelo se podobně jako před pár měsíci. Tehdy favorit také prohrával, do poločasu ale vyrovnal a ve druhé půli čtyřmi góly rozhodl.

„První poločas byl vyrovnaný, ve druhém už měla Vendryně navrch. Všechny góly dávala ze standardek, špatně jsme pokrývali rohy. Rozdíl byl i ve fyzické kondici, i proto jsme kupili chyby a začali nás přehrávat. Všichni ale bojovali a vzdorovali favoritovi, který se chce pokusit o postup. To mě těší,“ uvedl Tryska.

Vendryně je v tabulce třetí, o dva body za vedoucími Raškovicemi. Během zimní přestávky vyhrála okresní pohár mužů, přičemž ve finále roznesla 5:0 Staré Město, které hraje o soutěž výš. „Jeden zápas není měřítko, ale ukázal nám, že se můžeme porvat o I. A třídu. Zkusíme o postup zabojovat,“ podotkl trenér Lukáš Martynek s tím, že kádr je stejný jako na podzim.

Oldřichovice porazily ve stejné soutěži Petřvald 2:0 a v tabulce jej vystřídaly na sedmém místě. Vítězný gól vstřelila zimní posila Lukáš Mendrok, který hrál na podzim stejnou soutěž, ale v barvách Nýdku. Hnojník si s chutí zastřílel a roznesl béčko Lokomotivy Petrovice 5:1. Nýdek si vyšlápl na favorizovaný Inter Petrovice, které před utkáním ztrácely jen tři body na lídra I. B třídy. Na hřišti soupeře vyhrál po obratu ve druhé půli 2:1.

Bystřice prohrála šlágr
Bystřice podlehla ve šlágru úvodního jarního kola I. A třídy na svém hřišti Řepištím 1:3. Souboj dvou nejlepších týmů rozhodl lídr tabulky rychlým obratem a třemi góly v rozmezí 24. až 40. minuty. Jediný gól domácích vstřelil Ondřej Jalovičor, který přišel z Bukovce.

„Sice jsme gólem z brejku vedli, ale soupeř rychle otočil a jakoby nás opařil. Ve druhé půli jsme se snažili, ale nepovedlo se nám zápas proti tak kvalitnímu týmu zvrátit. Rozhodly individuální chyby, při kterých jsme špatně řešili některé situace. Například jsme mohli odkopnout míč, ale neudělali jsme to, a soupeř nás potrestal,“ uvedl trenér Bystřice Ivan Martinčík.

Smilovice udolaly ve stejné soutěži na svém hřišti Staré Město 1:0. Jediný gól vstřelil v 19. minutě Rostislav Kisza. Domácí hráli téměř druhý poločas přesilovku, ale bez gólového efektu. Jablunkov čeká jarní premiéra až příští týden.

Fotbalisté Českého Těšína zdolali v krajském přeboru doma Oldřišov 1:0 a vyhráli i druhé jarní utkání bez inkasované branky. Zápas rozhodla trefa Davida Macečka ze čtvrté minuty.

Více se ke změnám v jednotlivých týmech i k utkáním dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

KRAJSKÝ PŘEBOR
Český Těšín – Oldřišov 1:0 (1:0)
Branka: 4. D. Maceček.

I. A TŘÍDA
Bystřice – Řepiště 1:3 (1:3)
Branky: 19. Jalovičor – 38. a 40. Stanovský, 24. Ceplák.
Smilovice – Staré Město 1:0 (1:0)
Branka: 19. R. Kisza. ČK: 48. Mašlonka (Staré Město).

I. B TŘÍDA
Mosty – Vendryně 1:5 (1:1)
Branky: 4. P. Kufa – 11. a 48. Szymczyk, 54. M. Hulboj, 76. M. Safak, 78. B. Klus.
Oldřichovice – Petřvald 2:0 (1:0)
Branky: 31. Mendrok, 70. M. Walek
Hnojník – Lokomotiva Petrovice B 5:1 (2:0)
Branky: 44. a 61. Zábelka, 39. Lachowicz, 87. Brzuchanski, 90. Bolek – 69. Mazurek.
Petrovice – Nýdek 1:2 (1:0)
Branky: 30. Martikán – 59. F. Szotkowski, 74. Příborský.

Výsledky v okresním přeboru
Návsí – Tošanovice 2:2 (0:1), Milíkov – Chlebovice 6:2 (3:0), Smilovice B – Písek 2:3 (1:2), Bukovec – Metylovice 3:0 (2:0), Hukvaldy – Nebory 2:1 (0:1), Pržno – Hrádek 3:1 (3:0), Janovice – Nošovice 2:1 (0:0), Vojkovice – Palkovice 2:0 (1:0).

Další zprávy z regionu