Šedesátiletý Bauman zvládl ve fotbalové I. B třídě jeden poločas

Trenér Mostů u Jablunkova Petr Bauman s úsměvem potvrdil, že zápis o utkání nelže a že na hřišti Interu Petrovic opravdu nastoupil. Kouč, který v lednu oslavil šedesátiny, odehrál na pozici stopera celý první poločas.

Derby Bystřice versus Smilovice nabídlo šest branek. Foto: ba

„Nemůžu chodit, nemůžu se hýbat, ale žiju,“ smál se Bauman den po zápase. „Tahal mě sval, proto jsem vystřídal. Zajdu si ale za chvíli do sauny a dám se trochu dohromady,“ dodal.

„Nemůžu chodit, nemůžu se hýbat, ale žiju.“Petr Bauman

Do sestavy se zařadil, protože měl nedostatek hráčů. „Spontánní rozhodnutí to ale nebylo. Udržuju se. Jezdím na kole, běhám. Chodím si zahrát se starou gardou Baníku (Ostrava). Dodržuju životosprávu, i když pivo si také dám. Chtěl jsem si i vyzkoušet, zda to zvládnu,“ vysvětlil.

Bauman dirigoval obranu Mostů skvěle a ještě ke konci prvního poločasu byl stav v Petrovicích nerozhodný 1:1. Před odchodem do kabin ale inkasovali a Petr Šafařík obdržel červenou kartu. Oslabený tým se po přestávce sesypal a utrpěl debakl 2:9. Domácí rozhodli o výhře čtyřmi góly v rozmezí 43. až 53. minuty. Trefy na 2:1 a 4:1 padly z penalt.

„S prvním poločasem jsem byl velice spokojený. Kluci dodržovali přesně, co měli a co jsme si řekli. Po ztrátě míče jsme se rychle vraceli zpátky do správných pozic. I na šance to bylo vyrovnané. Závěr prvního poločasu ale ovlivnil celý zápas. Nejdříve Šafařík zavadil nechtěně o patu soupeře, který spadl, a pískala se penalta. Je to škoda, protože bych balon měl. Za chvíli ještě obdržel červenou kartu (za řeči po neodpískaném penaltovém zákroku na opačné straně). Tím, že jsem musel střídat, tak jsme byli bez stoperů. Odstoupit musel ještě i Kufa. Kluky jsem litoval, už to byla hra kočky s myší,“ uvedl Bauman.

Během tří minut se událo všechno podstatné v derby I. B třídy mezi Oldřichovicemi a Vendryní, která vyhrála venku 1:0. Nejdříve se krátce po přestávce poroučel ze hřiště hostující Lukosz, vzápětí jej následoval domácí Huťka a poté Hulboj vsítil z trestného kopu jediný gól utkání. Vendryně je v soutěži po třech kolech jediným týmem, který ještě neztratil ani bod a vede tabulku.

Stoprocentní je po třech utkáních v I. A třídě také Bystřice. V posledním utkání sice prohrávala doma se Smilovicemi už po dvaceti minutách 0:2, ale ještě do přestávky otočila na konečných 4:2. Jablunkov stále čeká ve stejné soutěži na první bod. Ve všech třech utkáních prohrál o gól, tentokrát doma s Dobraticemi 2:3.

Hnojník porazil v I. B třídě na svém hřišti Raškovice 3:1, byť brzy prohrával. Podle domácí trenéra Aloise Mikundy šlo o vyrovnaný zápas, který rozhodla produktivita. Nýdek ve stejné soutěži podlehl ve Věřňovicích gólem z deváté minuty 0:1. V utkání by si za výkon zasloužil bod, dvakrát ale bylo proti i břevno. V krajském přeboru smazal Český Těšín dvakrát jednogólové manko a remizoval doma s Hlubinou 2:2.

Ohlasy k zápasům i se sestavami se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu