Šlosory zastavily na Gamisport Cupu v semifinále penalty

Tým FC Šlosoři, který je převážně složený z hráčů třineckého futsalového klubu, skončil stejně jako loni na Gamisport Cupu třetí. Naději na zopakování triumfu z roku 2016 mu vzaly v boji o finále pokutové kopy.

FC Šlosoři skončili na Gamisport Cupu stejně jako minulý rok na třetím místě. Foto: Roman Baselides

Konkrétně rozhodla třetí série, ve které moc nechybělo, aby brankář Šlosorů Vojtěch Csikán chytil v rozstřelu jako první penaltu. „Už jsem měl míč na ruce, ale nějak mi podklouzl pod tělem. Byl to těsné, už jsem si byl jistý, že ho mám,“ mrzelo Csikána.

„Jsme spokojeni. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale turnaj je silně obsazen a týmy jsou vyrovnané.“Brankář FC Šlosoři Vojtěch Csikán

Následně selhal Martin Sporysz, který předtím zadrobil. To bývá známka nejistoty. „Může a nemusí. Každý hráč má svou taktiku, jak kope penalty. Myslím si, že všichni kluci, kteří od nás šli, si na penalty věřili. Pár lidí je u nás jistých, třeba Filip Przyczko je pravidelně dává. Předem se také na lavičce domlouvají, jak na tom, kdo je. Škoda, chyběl kousek,“ litoval.

Šlosoři propluli základní i osmifinálovou skupinou bez ztráty bodu (celkově sedm výher), porazili v nich po vyrovnaném průběhu i pozdějšího vítěze Drímtým. Ve vyřazovací části ale rozhodovaly jejich zápas penalty. Ve čtvrtfinále uspěli, v semifinále ne.

„Oba zápasy skončily 1:1 a pokaždé jsme v nich prohrávali. Asi jsme byli v obou utkáních o něco málo futsalově lepší, nikdo nás vyloženě nepřehrál. Možná nám scházelo více odvahy v útoku, abychom se zkusili prosadit jeden na jednoho. Nebo stačilo, aby se ujala střela ze střední vzdálenosti. Možná se na klucích projevila i únava, protože ještě v pátek jsme hráli druholigový zápas se Zlínem (4:4). Alespoň u mě určitě. Těch zápasů bylo v krátkém sledu hodně. Navíc nám vypadli po sobotě (základní části) dva důležití hráči, a na střídačce jsme tak měli jen dva chlapy,“ vysvětlil Csikán.

Šlosoři se ale v souboji o třetí místo zmáčkli a porazili loňského vítěze Emiko.cz 2:0. Potřetí za sebou tak na turnaji stáli na stupních vítězů. „Jsme spokojeni. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale turnaj je silně obsazen a týmy jsou vyrovnané,“ podotkl.

Vítězem je Drímtým
Vítězem mezinárodního turnaje v halové kopané se stal Drímtým, který ve finále zdolal Aquatec Dubnicu 4:2. „Tři z týmů, které postoupily mezi nejlepší čtyři, byly opravdu nejlepšími na turnaji. Drímtým tvořili bývalí hráči Baníku Ostrava a obdivuju, že turnaj zvládli pouze s jedním hráčem na střídání. Nedošly jim síly a hráli výborně,“ uvedl za celý tým pořadatelů Miroslav Mára.

Mára už při vzniku Gamisport Cupu plánoval, že jedním z jeho cílů také je, aby se turnaj stal největším svého druhu v ČR. A jednorázový víkendový turnaj malé kopané v hale o čtyřiceti týmech nemá u nás obdobu. Organizátoři navíc kapacitu naplnili s velkým předstihem.

„Chtěli jsme, aby přijeli z agentury Dobrý den, která sbírá a ověřuje zápisy do české knihy rekordů. Rozhodli jsme se ale, že to odložíme, protože bychom je museli příští rok zvát znovu. Objednáme totiž ještě třetí halu (teď se hrálo ve STaRSu a Sportovním centru ve Smilovicích), protože letos jsme museli i týmy odmítat. A ti, co u nás startovali, se s námi loučili se slovy, že přijedou zase. Věřím, že nás příští rok bude více,“ vysvětlil Miroslav Mára.

 

Další zprávy z regionu