Smilovice zůstaly v I.A třídě poslední, do konce zbývá už jen pět kol

Smilovice chtěly navázat v I.A třídě na minulou první jarní výhru, kterou si připsaly v Dobré (3:1). Čáru přes rozpočet jim ale udělala Lučina, která třemi góly v poslední čtvrthodině zlomila nerozhodný stav 2:2.

V základní sestavě Jablunkova dostal proti Dobraticím šanci mladý Adam Nieslanik (v modrém). Foto: Roman Baselides

„Docházely nám síly, protože jsme skoro celý druhý poločas hráli v desíti. Podle mě neprávem. Hostující hráč šel do nebezpečného skluzu, a kdyby Filip Przyczko neuskočil, mohl ho zranit. Neměl ale kam uhnout a dopadl na soupeře, což rozhodčí posoudil jako úmysl,“ popsal trenér Jiří Kroužek důležitý moment v zápase.

„Docházely nám síly, protože jsme skoro celý druhý poločas hráli v desíti.“Trenér Smilovic Jiří Kroužek

„Drželi jsme se i v oslabení a mohli jsme vyhrát, protože jsme si vytvořili dvě tři šance. V největší běžel Opluštil sám na brankáře, ale neobstřelil ho a brzy poté jsme inkasovali třetí gól. Poté jsme hru otevřeli a dostali další branky. Ale na rozhodčího se nechci vymlouvat. Lučina hrála dobře, měla pasáže, kdy nás přehrávala,“ podotkl.

Smilovice zůstaly v I.A třídě poslední, na Hrabovou ztrácí dva body a na Jistebník další tři. Do konce soutěže chybí pět kol.

Fotbalisté Jablunkova remizovali s Dobraticemi 1:1, na jaře dál ztrácejí body na domácím trávníku a klesají tabulkou. Aktuálně jsou šestí. Příčina? Úzký kádr. „Hudzieczek je v trestu, Pustka upřednostnil studium, Sikora je nemocný, Michálek musel na odpolední, Szotkowski je mimo hru a posledně se zranil také Zawada,“ vyjmenoval ztráty vedoucí mužstva Jan Komár.

Dorostenec Jakub Świerczek už je stabilním členem výchozí jedenáctky, proti Dobraticím dostal příležitost Adam Nieslanik a do druhého poločasu naskočil Tomáš Pyszko. „Na lavičce byl připraven do hry ještě trenér Radek Fazekáš. Nemáme žádné varianty, jak změnit hru, někoho nahradit, což je patrné zejména v útočné fázi,“ posteskl si.

Ani Bystřice nevytasila do boje proti Starému Městu v plné síle, trenér Zdeněk Černek postrádal útočný tandem Lukáš Noga – Lukáš Teofil. Lídrovi soutěže to nevadilo, na sebe to vzal Jan Staniek a zařídil týmu výhru 2:0.

„První gól jsem dal se štěstím, ale kdyby nepadl, kopali bychom penaltu. Ten druhý, to byla docela hezká střela. Ještě jsem u pomezního ubezpečil, že se nejednalo o ofsajd. Bylo to v pořádku, za mnou byl ještě jeden hráč,“ vykládal Jan Staniek. Hrdinu utkání nejvíce pobavilo, že v jednom utkání skóroval dvakrát až ve svých pětatřiceti letech. Neměl v úmyslu zaútočit na hattrick? „To určitě ne, s trenérem jsme byli dohodnutí, že mě stáhne. Terén nasáklý vodou byl hrozně těžký,“ řekl.

V příštím kole Bystřičtí zajíždějí na hřiště druhé Stonavy, na svého pronásledovatele mají k dobru šest bodů. „Na podzim jsme si řekli, že chceme skončit do třetího místa, ale když pořád vedeme, rádi bychom I. A třídu vyhráli,“ zdůraznil Staniek.

I.A TŘÍDA
Smilovice – Lučina 2:5 (1:2)
Branky: 4. Opluštil, 50. Przyczko z pen. – 3., 23. a 90. Tomíček, 78. Majer, 83. Kalmus. ČK: 53. Przyczko (Smilovice).
Smilovice: Bašanda – Klimek (46. Radek Barteczek), Kocur, Samek, Junga – Roman Barteczek, Baron, I. Kantor, Kohut – Opluštil, Przyczko. Trenér: J. Kroužek.

Jablunkov – Dobratice 1:1 (0:0)
Branky: 63. Cienciala – 62. Hlaváč.
Jablunkov: Bruk – Puczok, Hupka, M. Cienciala, Świerczek – J. Lasota, Petružálek, T. Nieslanik, A. Nieslanik – T. Martynek, Raszka (46. T. Pyszko). Trenér: Fazekáš.

Bystřice – Staré Město 2:0 (1:0)
Branky: 41. a 59. Staniek.
Bystřice: Galusik – M. Teofil, B. Kreželok, Martinčík, Rusz – Badura (87. Zoubek), Buryan, D. Kantor, T. Kisza (78. Fober), Liberda – Staniek (61. Pěla). Trenér: Černek.

Další zprávy z regionu