Španihel získal mistrovský titul v letním biatlonu

Vlastimil Španihel se stal žákovským mistrem ČR v letním biatlonu v závodě štafet. Rodák z Nýdku potvrdil úžasnou formu z nedávného třetího kola Českého poháru, který vyhrál ve sprintu o deset sekund.

Vlastimil Španihel (vlevo na nejvyšším stupínku) jde ve šlépějích svého staršího bratra Davida, který se dostal až do juniorské reprezentace. Foto: archiv V. Španihela

Také tentokrát se zaskvěl bezchybnou střelbou a navrch běžel ze všech účastníků nejrychleji. Celé družstvo ale podalo heroický výkon. Španihel přebíral štafetu od Jana Repáně po prvním kole na pátém místě, ale zůstával v kontaktu s nejlepšími. Svůj úsek zvládl bravurně, vyšvihl se na první příčku a Janu Polednovi dokonce vypracoval mírný náskok. Poslední člen družstva udržel vedení s vypětím všech sil až do cíle.

Hrozilo přitom, že Španihel do závodu nenastoupí, protože utrpěl před mistrovstvím ČR zranění. Po poradě s fyzioterapeutkou závodil s „tejpy“ alespoň ve štafetě a soutěž jednotlivců vynechal.

Španihel jde ve šlépějích svého staršího bratra Davida, který se před pár lety stal mistrem ČR v biatlonu a dvojnásobným mistrem ČR v biatlonu na kolečkových lyžích a který trénoval v SCM v Letohradu. Mladší Vlastimil se připravuje v Břidličné (Jeseníky), ale většinu tréninků absolvuje v Nýdku pod vedením svého tatínka, který v minulosti také dělal závodně biatlon.

 

Další zprávy z regionu