Stachura skončil na MS v počítačové hře NHL před branami finále

Mistrovství světa v počítačové hře NHL skončilo pro Josefa Stachuru v semifinále. Společně s Adamem Menšíkem prohráli hladce s týmem USA 4:12. Postupem mezi čtyři nejlepší byl ale zaměstnanec TŽ hodně spokojen.

Josef Stachura, zaměstnanec TŽ, hraje v české esportové lize NHL za Oceláře. Foto: archiv J. Stachury

„O třetí místo se už nehraje, v esportu se neuznává. Vždycky se píše výsledek semifinále. Je to stejné jako například v tenise na grandslamech,“ upřesnil Stachura, zaměstnanec TŽ.

„V roce 2020 jsme vypadli na MS ve čtvrtfinále se Švédy, teď jsme se posunuli zase o krok dál. Ve světě jsme možná podceňovaní, ale teď jsme ukázali, že se s námi na šampionátech musí počítat.“Josef Stachura

Konečný výsledek je součtem čtyř zápasů, už po prvních dvou prohrávala česká dvojice 0:7. „Hodnotí se mi to těžko, protože to bylo jak kočka s myší,“ uznal Stachura. „V prvním zápase jsem měl jen jednu střelu na branku, ránu z nouze. Jinak jsem se k žádné střele nedostal, nepustil mě vůbec k ničemu. Ještě nikdy jsem v NHL na takhle těžkého soupeře nenarazil, musím fakt uznat jeho kvality, byl úplně jinde. Ve druhém zápase to pojal exhibičně, ale i tak jsem prohrál 1:3. Kluci z USA nás hodně zaskočili, byli o třídu jinde než my. Ukázali nám, že se ještě potřebujeme hodně věcí naučit,“ řekl.

Ani se nevymlouval, že hráli se slabším českým týmem. V průběhu play off musí mužstva střídat a Stachura s Menšíkem vsadili ve čtvrtfinále na nejsilnější mančaft. Zvolili si tehdy Kanadu. Jejich semifinálový soupeř si symbolicky vybral USA. „Češi mají o něco slabší rating než USA, ale ne o tolik, jak to vypadalo. Můj soupeř byl vážně moc dobrý. Fakt mě překvapilo, na jaké je úrovni.“

Udělali českému esportu dobrou reklamu
I přes jednoznačnou záležitost v semifinále je Josef Stachura spokojený, jak si vedli. Dokonce vyřadili favorizovanou Kanadu a třinecký rodák zářil, jak ubránil úřadujícího mistra světa v jednotlivcích.

„My jsme do toho šli s tím, že úspěch pro nás bude postoupit do čtvrtfinále, to se nám povedlo. Neudělali jsme ostudu, ale uspěli jsme. Já jsem hodně spokojen,“ podotkl Josef Stachura, který v české dvojici hrál na Xboxu a v sezoně reprezentuje v esportové lize třinecké Oceláře.
„V roce 2020 jsme vypadli na MS ve čtvrtfinále se Švédy, teď jsme se posunuli zase o krok dál. Ve světě jsme možná podceňovaní, ale teď jsme ukázali, že se s námi na šampionátech musí počítat. Udělali jsme reklamu celému českému esportu,“ uzavřel.

Další zprávy z regionu