Švédové přijeli pozdě a udělili Ocelářům lekci

Třinečtí hokejisté podlehli v Lize mistrů švédskému týmu Växjö 1:3. Hosty nerozhodil ani zpožděný přílet, kvůli kterému se začátek utkání posunul o hodinu. Jediný gól Ocelářů vstřelil Justin Addamo.

Libor Hudáček nastupoval v dresu nejproduktivnějšího hráče Třince v Lize mistrů. Proti Švédům se ale neprosadil, jeho lajna byla navíc u všech tří inkasovaných gólů. Foto: Lukáš Filipec

„Zklamali jsme naše fanoušky. Mazi (gólman Marek Mazanec) nás držel, ale naše lajna dostala tři góly. Z naší strany to byl špatný večer,“ řekl útočník Libor Hudáček. „Soupeř nám ukázal, jak se hraje novodobý hokej. Jejich beci i útočníci hráli s pukem krásně, měli super timing. Byla radost na ně koukat, nastavili nám zrcadlo. Podíváme se na zápas zpětně a budeme se chtít poučit,“ doplnil.

„Soupeř nám ukázal, jak se hraje novodobý hokej. Jejich beci i útočníci hráli s pukem krásně, měli super timing. Byla radost na ně koukat, nastavili nám zrcadlo.“Libor Hudáček

Vážné technické problémy s letadlem způsobily, že Växjö přistálo v Ostravě zhruba hodinu před úvodním buly. Oba týmy se tak dohodly na posunutí začátku. „To, že jsme museli čekat, nemá s naším výkonem nic společného. Ve Švédsku je to normální, mají to v zemi na zápasy všude daleko. Hrál jsem tam. Zažil jsem, že soupeř začátek zmeškal. Dáte si bagetu, kuličky a hrajete…,“ popsal Hudáček.

První gól padl ve 24. minutě po ztrátě puku Daňa. Hosté rychle otočili hru a Blichfeld se trefil z mezikruží mezi betony Mazance. Následně Oceláři zazvonili na tyčku po střelách Mrtky a Teplého. Povedenou pasáž korunoval Addamo, který v přečíslení dva na jednoho nic nevymýšlel a zavěsil pod horní tyč. Växjö rozhodlo na přelomu druhé a třetí třetiny z dorážek Erikssona a Rasmussena.

„Byla to vysoká hokejová škola. Dobré je to i pro mladé kluky, které máme v týmu, protože přesně takový hokej je čeká v jejich kariéře,“ ocenil Hudáček, který se ve třetí třetině za stavu 1:3 popral. „On (švédský hráč) mě sekl po noze, tak jsem se otočil a zeptal, jestli se chce bít. Rozhodčí nás nechali a už jsme byli v sobě. Takhle to v hokeji bývá,“ vysvětlil.

Oceláři mají po třech kolech na kontě pět bodů. Další zápas odehrají tuto sobotu doma od 17 hodin proti Fribourgu.

Třinec – Växjö Lakers 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Addamo (Teplý, Adámek) – 24. Blichfeld (Gustafsson), 37. Eriksson (Rasmussen, Blichfeld), 45. Rasmussen (Cooper, Persson). Rozhodčí: Kika, Šír – Hynek, Šimánek (všichni ČR). Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 3826.
Třinec: Mazanec – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin, Jank – Daňo, Cienciala, Hudáček – Kurovský, Vrána, Wałęga – Sikora, Addamo, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenéři: Malík a Raszka.

Další zprávy z regionu