Tábor získal mistrovský pás a čeká jej start na MS

Dominik Tábor zažívá po zdravotních problémech úspěšný návrat do ringu. Triumfoval na otevřeném mistrovství Slovenska a po třech vítězných zápasech získal podruhé v kariéře pás mistra ČR.

Dominik Tábor své soupeře předčil především přesně mířenými kopy. Foto: oddíl

„Dominik nastoupil k zápasům po roce a půl. Jeho velmi slibně našlápnutou kariéru přibrzdilo vážně onemocnění, když bojoval s boreliózou,“ uvedl trenér Martin Vaňka. „Do tréninkového procesu se vrátil loni na podzim a na Slovensku si otestoval, jak na tom je. Velice mě svým výkonem potěšil. Na to, že boxoval po tak dlouhé době, si počínal velmi dobře. Ještě sice není v dřívější formě, ale je na dobré cestě a titulem si zvedl sebevědomí,“ doplnil.

„Ještě sice není v dřívější formě, ale je na dobré cestě a titulem si zvedl sebevědomí. Roste ve vyspělého zápasníka, který má našlápnuto k velikým zápasům.“Martin Vaňka

Tábor prokázal obrovskou vůli i na mistrovství ČR. Hrozilo, že do finále nenastoupí, ale nevzdal se. „První dva zápasy se konaly v jeden den, v obou se boxovalo až do konce časového limitu. Stály jej spoustu sil. Navíc mu po kopech natekl pravý kotník, proto jsme do poslední chvíle zvažovali, jestli nebude rozumnější finále vynechat. Ale touha získat pás byla silnější. Prokázal, že má srdce válečníka a že je vítězným typem,“ těší Vaňku.

Tábor ve všech třech zápasech kategorie do 75 kilogramů vyhrál 3:0 na body. „Dominik spoléhal v zápasech na své silné zbraně v podobě přesně mířených kopů. Když se dostal se soupeři do klinče, vytasil ostrá kolena. Jeho rivalové mu nedali nic zadarmo. I finále mělo úplně všechno, co by mělo mít, a zaplněná hala v Praze viděla atraktivní podívanou, ve které Dominik poslal svého soka i do počítání. Ale soupeř se posbíral a bojovalo se až do konce,“ dodal.

Tábora teď čeká start na MS. „Roste ve vyspělého zápasníka, který má našlápnuto k velikým zápasům,“ odhaduje Vaňka. Tábor už má bronz z juniorského MS.

Kvaiserová byla kousek od zlata, thajboxeři zazářili i na Slovensku
Blízko byla k zisku mistrovského titulu mezi ženami Olga Kvaiserová. Po zasloužené výhře v semifinále podlehla v boji o pás nejtěsnějším možným rozdílem 1:2 na body.

„Olga předvedla velice houževnatý výkon, jak je u ní zvykem. Nechala v ringu úplně všechno a do poslední chvíle se rvala o titul. Soupeřka nebyla lepší, ale spíš chybovali rozhodčí. Jako klub budeme proti rozhodnutí podávat stížnost. Teď je ale potřeba zvednout hlavu a jít dál. Nicméně finále dalo Olze cenné zkušenosti, ze kterých bude těžit v budoucnu,“ konstatoval trenér Martin Vaňka.

Také Kvaiserová se na turnaj naladila triumfem na otevřeném mistrovství Slovenska. „Potvrdila, že se dokáže postavit i o poznání zkušenějším soupeřkám. Navíc jim umí být nejen vyrovnaným protivníkem, ale v mnoha případech je předčí. To v Trenčíně jednoznačně ukázala,“ radoval se trenér.

Kromě Dominika Tábora a Olgy Kvaiserové vybojovali na otevřeném mistrovství Slovenska tituly i Lucie Neaguová a František Kludský, který ukončil svůj zápas způsobem KO těsně před koncem druhého kola. Ostatní zvítězili 3:0 na body.

Další zprávy z regionu