Tenisový klub z Vitality jde správným směrem

Dominik Klar z SK Vitality Slezsko získal bronzovou medaili na mistrovství ČR v babytenise (8 až 9 let). Cestu do finále mu ve velké konkurenci zavřel až hráč Prostějova, tenisové špičky v republice.

Dominik Klar s trofejí a se svými trenéry. Foto: archiv oddílu

„Jsme nadšení. Ověřili jsme, že máme nastavený dobrý směr a že jsme konkurenceschopní i s republikovou špičkou,“ těšilo šéftrenéra Vitality Slezsko Romana Sikoru, který vede mladého tenistu společně s Jakubem Cymorkem a Matoušem Vitáskem.

„Dominik je ale úplně prvním naším medailistou z MČR, který u nás začal a celou dobu trénuje jen tady. Proto nás jeho úspěch těší obzvlášť-“Šéftrenér Vitality Slezsko Roman Sikora

Dodal, že nejde o první medaili v historii oddílu. „Navázal na Domču Hejčovou, která před pár lety získala taky bronz na dorosteneckém mistrovství ČR. I před ní jsme měli na stupních vítězů několik hráčů, kteří k nám ale přišli jako talentovaní do tréninkového střediska mládeže do 14 let. Patříme k pěti oddílům na Moravě a ve Slezsku, kterým ho český svaz tenisu přidělil. Dominik je ale úplně prvním naším medailistou z MČR, který u nás začal a celou dobu trénuje jen tady. Proto nás jeho úspěch těší obzvlášť,“ pokračoval.

Klar se kvalifikoval na turnaj jako vítěz krajského přeboru. Už to byl velký úspěch. „Nic jsme od té doby neměnili, trénovali jsme jako obvykle. Jen jsme zavedli už před půl rokem jedno zpestření a trénuje s klasickými tenisáky. Děti jeho věku už sice hrají na celý kurt, ale s míči se zelenou tečkou. Jsou měkčí, aby se tolik neodrážely a nepřeskakovaly je. Možná mu tahle novinka pomohla, zvykl si na vyšší rychlost balonu. Navíc mohl díky tomu trénovat v klubu se staršími, což ho zase posouvalo,“ vysvětlil. Specifikum babytenisu také je, že děti hrají pouze jeden set.

Klar vyhrál na turnaji čtyřčlennou základní skupinu, ve které porazil Huga Hovorku i Jana Drábka shodně 6:2. Nad Petrem Hájkem vedl 3:2, než mu skrečoval. V osmifinále přehrál Rafaela Koce 6:1 a vítězství v dalším kole nad Ondřejem Kačínem (6:4) mu zajistilo medaili, protože o třetí místo se na turnaji nehraje. V boji o finále podlehl Václavovi Barinovi z Prostějova 3:6.

Další zprávy z regionu