Thajboxerka Neaguová porazila amatérskou mistryni světa

Lucie Neaguová z třineckého oddílu Como-3 gym vyhrála i svůj pátý zápas v kariéře. Naposledy porazila amatérskou mistryni světa Vilmu Hubáčkovou 3:0 na bodu. V souboji od začátku dominovala.

Lucie Neaguová od začátku dominovala a tlačila soupeřku do rohu ringu. Foto: archiv L. Neaguová

„Vážím si každého vítězství, všechna mě někam posunou. Ale je pravdou, že tohle je doposud největší. Potvrdila jsem si, že jdu správnou cestou a že hodiny tréninků mají svoje výsledky,“ uvedla Neaguová.

„Vážím si každého vítězství, všechna mě někam posunou. Ale je pravdou, že tohle je doposud největší. Potvrdila jsem si, že jdu správnou cestou a že hodiny tréninků mají svoje výsledky.“Lucie Neaguová

Zápas měl tři kola, každé trvalo dvě minuty. Třinecká thajboxerka od úvodu soupeřku zatlačila. „Každý zápas je náročný, nikdo nechce prohrát. Mám z něj ale dobrý pocit. Na soupeřku jsme byli dobře připraveni, jak takticky, tak i fyzicky. Cítila jsem se od začátku silnější, rychlejší a uvolněnější. Myslím si, že jsme soupeřku překvapili a k ničemu ji nepouštěli,“ těšilo ji.

Pochvalovala si, že dodržovala také pokyny trenéra Martina Vaňky a že taktika, se kterou do zápasu šla, fungovala. „Měla jsem za úkol omezit jí pohyb. Od prvního kola jsem jí tak svými kopy mířila na nohy. Chtěli jsme tím docílit toho, aby jí padaly ruce,“ vysvětlila Neaugová. „Snažila jsem se jí ale také utahat silnými klinči, důležitá byla i práce na hlavu a nekompromisně ji trefovat. Překvapilo mě, že mi vycházelo téměř vše, co jsem chtěla, a soupeřce naopak nic. Podle mého názoru jsem na tom byla o dost lépe,“ dodala.

Neaguová se thajskému boxu věnuje čtvrtým rokem. Původně nechtěla zápasit, ale jen shodit pár kil jinou formou než v posilovně během na páse. Tréninky ji od začátku bavily, ale přiznala, že bojů v ringu se bála a nějaký čas se jim i vyhýbala.

„Musela jsem se kousnout a překonat strach, potom už to šlo samo. Dnes nastupuju do ringu ráda,“ podotkla Neaguová, která ještě neprohrála. Bilanci má 5:0. „Třikrát jsem vyhrála v amatérské lize České republiky a dvakrát v profi zápase,“ upřesnila.

Třinecká thajboxerka zazářila koncem minulého roku druhým místem v premiérovém virtuálním mistrovství světa v thajském boxu. V turnaji, který formou videí zohledňoval techniku cvičení a prověřil kondici, postoupila z kvalifikace až do finále.

„Konkrétní cíle si ale nestanovuju. Snažím se pořád makat a zlepšovat. Cítím, že se to daří. Hodně mi pomáhá, že převážně trénuju s Kájou (Klusovou), a to mě hodně posouvá,“ dodala.

Další zprávy z regionu