Tohle byl direkt, řekl trenér Neček o prohře s nováčkem

Trenér třineckých fotbalistů Jiří Neček neskrýval po domácí prohře 0:2 s Prostějovem zklamání a výkon svých svěřenců označil za strašidelný. Nováček mohl vyhrát vyšším rozdílem.

Nic nezabíralo. Třinečtí fotbalisté si v utkání s Prostějovem vybrali slabší den. Foto: Petr Rubal

„Někdy je dobré dostat facku, ale tohle byl direkt,“ uvedl Neček. „Mrzí mě to hlavně kvůli divákům. Přijde jich skoro tisíc, tolik někdy nedorazilo ani na atraktivnější zápasy, a my předvedeme takový strašidelný výkon. Kluci si to uvědomují. Nemůžou si jít jen tak zahrát, musí pro ně odvést maximum. Je potřeba se vrátit k poctivosti, která nás zdobila a vynesla výše. Teď se ukáže, jak jsme dobrá parta,“ uvedl Neček.

Třinec neprohrál v přípravě ani s ligovými mužstvy a v prvním kole podal velmi dobrý výkon na půdě ambiciózních Českých Budějovic. Jako by ale proti Prostějovu nastoupil jiný tým. „Kluci asi měli v hlavách, že přijede nováček. Každý chtěl útočit, mysleli si, že jim dají pět gólů. Místo toho se nám nedařilo nic. Neposílali jsme nebezpečné centry, nešly nám standardky, přitom jsme kopali asi deset rohů. Na druhé straně jsme ani dobře nebránili a otevírali soupeři prostory k jednoduchým brejkovým akcím, kterých měli hodně a pořád smrděly gólem,“ pokračoval.

„Kluci asi měli v hlavách, že přijede nováček. Každý chtěl útočit, mysleli si, že jim dají pět gólů. Místo toho se nám nedařilo nic.“Trenér třineckých fotbalistů Jiří Neček

Prostějov na papíře nevypadá jako tým, který by měl mít problém se záchranou, ale na to se Neček nechtěl vymlouvat. „Mají slušný systém, kádr doplnili hráči z ligy a v naší soutěži může každý porazit každého. Ale to není omluva. Naším hlavním problémem bylo, že jsme ztráceli balony. Nemohli jsme je proto dostat pod tlak. Chyběl nám střed zálohy. Ani já jsem týmu moc nepomohl. Zkoušel jsem to v půli prostřídat, změnili jsme hru z jednoho na dva útočníky, ale nikam to nevedlo. Jen jsme nakopávali míče a hráli naivně,“ dodal.

Hosté poprvé udeřili po hodině hry z rohu, druhou pojistku přidali až v nastavení. „Gólových šancí si vypracovali hodně. My jsme nesehráli moc kloudných akcí, kazili jsme často i jednoduché přihrávky. Prohrávali jsme osobní souboje, to pak nemáš šanci. Ale nechci snižovat výkon hostů, vyhráli zaslouženě,“ dodal.

Třinec má ještě volná místa na soupisce, trenér Neček by uvítal někoho zkušeného. „Něco máme rozdělané, ale je to padesát na padesát. Svého času měl trenér Brückner dvanáct výborných hráčů a mohl s nimi hrát i poháry a vystačil si. To ale není náš případ. Mužstvo potřebuje konkurenci, aby hráči neusnuli na vavřínech,“ uzavřel.

Třinec – Prostějov 0:2 (0:0)
Góly: 60. Sus, 93. Šteigl. Rozhodčí: Proske. ŽK: Reintam – Žikol, Janíček. Diváci: 947.
Třinec: Paleček – Ilko, Čelůstka (46. Hejný), Reintam, Bedecs, Janoščín – Omasta (68. Buchvaldek), Samiec (46. Janošík), Vaněk, Šumbera – Dedič. Trenér: Neček.

 

Další zprávy z regionu