Trenérem Hnojníku je dočasně kapitán, výhru mu vychytal útočník

Hnojník získal v úvodních šesti jarních kolech jen bod a rázem se ocitl mezi týmy, které bojují v I.B třídě o záchranu. Navíc minulý týden odstoupil z trenérské pozice David Grygar a klub musel řešit, kdo tým povede. Zodpovědnost vzal na sebe kapitán Michal Bauman.

Michal Bauman povede Hnojník jako trenér do konce sezony. Pomáhat mu budou Tomáš Jantoš a Jiří Kozel. Foto: Roman Baselides

„Nabídky na trénování jsem vždy odmítal, protože pořád hraju. Nedělá podle mě dobrotu, když se obojí kombinuje. Navíc mám rodinu, pracuju na směny a nemůžu být na každém tréninku. Ale Hnojníku chci vrátit, co do mě vložil. Jsem tu nejstarší, beru to na sebe. Domluvili jsme se, že tým momentálně povedu do konce sezony se spoluhráči Tomášem Jantošem a Jirkou Kozlem,“ vysvětlil Bauman.

Hnojník minulý týden nejdříve prohrál v dohrávce 1:6, ale doma poté zabral a udolal Tošanovice 2:1. „Je to úleva, byl to hodně důležitý zápas,“ přiznal Bauman. „Utkání bylo vyrovnané, spíše remízové. Těší mě, že kluci splnili do puntíku, co jsme si řekli. To znamená držet balon a hrát odvážně. Přiklonilo se k nám i štěstí, které se nám minulé zápasy vyhýbalo. Měl jsem pocit, že góly dostáváme pomalu ze všeho, jak tomu bylo i v Raškovicích. První poločas jsme byli lepší, ale zahodili jsme dvě gólovky a domácí nás trestali,“ pokračoval.

„Hnojníku chci vrátit, co do mě vložil. Jsem tu nejstarší, beru to na sebe.“Michal Bauman o dočasné roli trenéra

Situaci mu komplikuje i rozsáhlá marodka, která tým sužuje. „Chybí nám Walica, Maceček, já jsem se zranil v Raškovicích. V boji o záchranu jsou právě důležité zkušenosti. Ale kluci se teď s tím poprali skvěle,“ pokračoval Bauman, který byl nucen postavit proti Tošanovicím do branky útočníka Tomáše Kroužka. „Ale už kdysi chytal a tým rozhodně podržel,“ pochválil ho.

Hnojník má šest kol před koncem dvacet bodů, stejně jako předposlední Doubrava. Před Václavovicemi zvýšili náskok na rozdíl pěti bodů. „Cíl je jednoznačný, chceme se zachránit. Je dobré, že máme za sebou zápasy s týmy z vrchu. Teď čekají utkání pravdy s týmy okolo nás. Příště hrajeme s Doubravou, o týden později s Nýdkem. Závěrečné kolo se střetneme s posledními Václavovicemi. Před tím zápasem bychom už ale chtěli být zachránění. V náš prospěch také hraje, že z naší skupiny bude nejspíše padat jen jeden tým, a ne dva. V ostatních skupinách mají předposlední mužstva méně bodů,“ uzavřel Michal Bauman.

Hnojník – Tošanovice 2:1 (1:1)
Góly: 21. Brzuchanski, 57. Kozel – 32. Mitrenga.
Hnojník: T. Kroužek – Brzuchanski, J. Kroužek, Oborný, M. Klus (88. Ondriáš) – Svoboda, Kozel, Sýkora, Brychci (50. Minář), Jaworek – Rusz. Trenér: Bauman

 

Další zprávy z regionu