Třinci startuje fotbalové jaro, doma začne netradičně ve 14 hodin

Vydatná zimní příprava a posílení mužstva by měly dovést třinecké fotbalisty k záchraně druhé nejvyšší soutěže. Vstoupí do ní tuto sobotu od 14 hodin, kdy na svém trávníku v zápase o pomyslných šest bodů vyzvou Chrudim.

Třineckou kabinu zdobí nové logo. Foto: ba

Fotbalové jaro Třinečtí zahájí v pozici 14. týmu tabulky druhé nejvyšší soutěže. Podle generálního manažera Petra Hrazdílka se klub během zimní pauzy snažil udělat vše pro to, aby se co nejdříve posunul do vyšších pater druholigové tabulky.

„Věříme, že sílu našeho kádru, která na papíře vypadá slibně, ukážeme i na hřišti a že naše mužstvo bude těžkým soupeřem pro všechny.“Petr Hrazdílek

„Už od začátku přípravy jsme měli téměř celý kádr pohromadě, což považuji za velkou výhodu. Noví kluci měli čas zapadnout do kabiny a poznat spoluhráče i trenérský tým. Každá zimní příprava je dlouhá a náročná. Vrásky trenérům dělala četná zranění, nicméně v tuto chvíli už mužstvo opět trénuje téměř kompletní. Věřím, že na mistrovská utkání bude dobře připraveno,“ uvedl generální manažer Fotbalu Třinec Petr Hrazdílek.

Třebaže poslední tři herní prověrky třinečtí fotbalisté nezvládli, šéf klubu měl z jejich vystoupení dobrý dojem. „Výsledky a předvedenou hru hodnotím pozitivně. Až na výbuch v Tychách mužstvo působilo kompaktně. Tým se postupně sehrával a bylo patrné, že noví hráči přinesli do týmu to, co nám na podzim chybělo. Nyní máme více variant směrem k sestavě i k oživení hry v průběhu utkání,“ pochvaloval si Hrazdílek.

Zatímco z podzimní základní sestavy odešel pouze záložník Steinhübel, noví hráči by měli patřit do výchozí jedenáctky. Klub přivedl stopera Gáče, záložníky Machuču s Nešickým a útočníka Dediče.

„Trenéři si přáli hráče, které se nám nakonec podařilo získat. Přivedli jsme je na posty, na kterých jsme měli na podzim problémy. Útočník Dedič, záložníci Nešický a Machuča i stoper Gáč působili v ligových klubech, jsou v nejlepších fotbalových letech a věříme, že kromě herní kvality přinesou do týmu i psychickou odolnost, která bude v těžkých jarních záchranářských bojích potřeba,“ pokračoval Hrazdílek.

Čtrnáct zápasů třinečtí fotbalisté sehrají během dvou a půl měsíce. „Očekáváme náročné jaro. Kvůli zhuštěnému programu bude důležitá aktuální forma jednotlivých týmů. Chceme získávat body především na domácím hřišti. Věříme, že sílu našeho kádru, která na papíře vypadá slibně, ukážeme i na hřišti a že naše mužstvo bude těžkým soupeřem pro všechny,“ uzavřel Petr Hrazdílek.

Další zprávy z regionu