Třinec hostí první kolo Českého poháru ve florbale

Třinecký florbalový klub hostí tento víkend v hale STaRS základní skupinu úvodního kola Českého poháru. Turnaj se zúčastní pět týmů a do další fáze postoupí nejlepší tři.

Třinečtí florbalisté mají před prvním kolem Českého poháru formu. V přípravě porazili i extraligovou Žilinu. Foto: archiv oddílu

„Největším favoritem je Orlová. Další tři týmy, Nový Jičín, RH Ostrava a Frenštát pod Radhoštěm hrají v soutěži pod námi. Chceme postoupit,“ uvedl trenér Jiří Kajfosz, který je i předsedou klubu.

V poháru má Třinec dva cíle. „Prvním je přivést zvučného soupeře do haly STaRS. S ženami jsme se v posledních dvou letech střetli v poháru s Vítkovicemi, které jsou mistryněmi ČR. Rádi bychom je s muži napodobili. Loni jsme měli dobře našlápnuto, vyřadil nás ale Vsetín, na který jsme měli. Kdybychom uspěli, mohli jsme narazit FBC Ostrava a to by byl pro nás další svátek. A také nám pohár slouží k tomu, abychom se rozehráli na ligu. Vždy to splnilo účel, zápasy jsou kvalitní,“ pokračoval.

„Chceme postoupit.“Trenér Jiří Kajfosz o cíli třineckých florbalistů pro první kolo Českého poháru

Třinec, který letos na jaře postoupil do čtvrté nejvyšší soutěže, oplývá v přípravě výbornou formou. Minulý týden porazil extraligovou Žilinu 9:6. Následně o víkendu uspěl i na turnaji v Ostravě, kde si poradil se soupeři hrající národní ligu, a to Horní Suchou 12:3 a Letkou Ostrava 2:1. Až ve finále prohrál na nájezdy s prvoligovým Torpédem Havířov 6:7.

Kajfosz je také nadšený, že se do týmu vrátil Lukáš Tomiczek. „Hrál v Ostravě první ligu při studiu. Teď je zpátky, učí na základní škole v Třinci. Je to zvučná posila. Věřím, že nám pomůže,“ uzavřel předseda klubu.

Zápasy Třince:
25.8. Třinec – Nový Jičín 13.30, Třinec – Orlová 18.00
26.8. Třinec – Frenštát pod Radhoštěm 10.30, Třinec – RH Ostrava 15.00

Další zprávy z regionu