Třinec remizoval s ligovou Karvinou, premiéru si odbyl Hapal

Třinečtí fotbalisté remizovali v úvodním přípravném utkání v Karviné 1:1. Naši hráči vedli gólem z penalty, kterou proměnil Ondřej Kušnír. Prvoligový soupeř ale vyrovnal už za minutu.

Tomáše Webera (číslo 15) uvolnila Karviná do Třince na hostování do konce sezony. Foto: Petr Rubal

„Výsledek je výborný a mohl být i lepší. Škoda, že jsme tak rychle inkasovali po našem vedoucím gólu,“ uvedl třinecký trenér Jiří Neček. „Jsem moc spokojený i s nasazením. Hráli jsme po týdenním kondičním soustředění a není sranda jít po takové zátěži do zápasu, protože máš tvrdší nohy. Ale kluci to zvládli,“ těšilo ho.

„Minule nás tlačili, teď jsme s ními hráli vyrovnanou partii.“Třinecký trenér Jiří Neček

Oba týmy se střetly po roce, tehdy Karviná vyhrála 1:0. „Minule nás tlačili, teď jsme s ními hráli vyrovnanou partii. V prvním poločase jsme předvedli hodně slušný výkon, byli jsme nebezpeční. Ve druhém jsme prostřídali sestavu a soupeř sice měl trošku převahu, ale zůstali jsme aktivní a v útoku jsme hráli dobře. Škoda, že jsme toho více nedotáhli,“ pokračoval trenér.

Penaltu vybojoval útočník Lukáš Hapal, který může nastupovat také na levém nebo pravém kraji zálohy. Syn bývalého úspěšného hráče Pavla Hapala, který momentálně trénuje slovenskou reprezentaci, přišel z Prostějova. „Chci, aby zůstal,“ reagoval Neček. „Faulovali ho zezadu a Kušňa proměnil penaltu s přehledem (po panenkovsku). Po fatální chybě u lajny jsme se ale dlouho neradovali a jejich hráč se krásně trefil,“ dodal.

V sestavě se také objevil Tomáš Weber, u kterého se prodloužilo hostování do konce sezony. Střední záložník se po podzimu v Třinci zapojil do zimní přípravy Karviné. Její trenér Norbert Hrnčár se ale po úvodním přípravném zápasu týmu rozhodl, že upřednostní jiné hráče.

Neček také postavil do zápasu hráče, kteří jsou v Třinci na zkoušce. „(Stoper) Erik Šula hrál solidně. Některé věci výborně vykryl, ale bylo vidět, že ještě vázne souhra. To samé platí i o obou Ekvádorcích (Luis Arroyo a Francisco Nazarena). Když jsem se jich po zápase ptal, jak se jim hrálo, říkali, že jsou zvyklí bránit až od půlky, zatímco my po nich vyžadujeme, aby presovali a k hráčům přistupovali na těsno,“ řekl kouč.

Stejně tak je to jiné i pro třinecké hráče. „V poslední době jsme zvyklí hrát v útoku na věže, kteří si pokryjí balon. Luis je jiným typem hráče, má jiné přednosti. Chvíli potrvá, než si to sedne,“ vysvětlil Neček, který až na Petra Niemczyka prostřídal všechny hráče.

Třinecké fotbalisty čeká v sobotu doma na umělé trávě na Lesní dvojzápas – od 10.00 nastoupí proti Otrokovicím a od 12.00 se utkají s Hlučínem.

Karviná – Třinec 1:1 (0:0)
Branky: 76. Budínský – 75. Kušnír z pen. Rozhodčí: Vojkovský.
Třinec: Adamuška (46. Bárta) – Ilko (83. Nieslanik), Šula (46. Reintam), Bedecs (46. Kušnír), Janoščín – Omasta, Weber (64. Potůček), Vaněk, Nazareno (46. Janošík), Cienciala (46. Hapal) – Arroyo. Neček.

Další zprávy z regionu