Třinec rozdrtil Otrokovice. Gól dali Arroyo i Šula, kteří tu jsou na zkoušce

Třinečtí fotbalisté porazili ve druhém přípravném utkání Otrokovice 5:0. Výhru zpečetil ekvádorský hráč Luis Arroyo. Jeho krajan Francisco Narazero zůstal za očekávání, jeho agent ho nepoznával.

Fotbalista Lukáš Hapal (uprostřed), syn bývalého reprezentanta Pavla, přestoupil minulý týden z Prostějova do Třince. Foto: Petr Rubal

O výhře nad týmem z MSFL rozhodli čtyřmi góly v rozmezí 13. až 41. minuty. Trefili se Erik Šula, Richard Vaněk, Martin Janošík a Tomáš Omasta. „Rozdíl v kvalitě byl obrovský, i když Otrokovice hrají jen o soutěž níže. Chtěly nás ale presovat a zapomínaly na zadní vrátka. Výsledek 4:0 po prvním poločase byl pro ně ještě milosrdný. Vytvářeli jsme si hodně gólových šancí a krásných akcí,“ zhodnotil první půli trenér Jiří Neček.

„Kromě Hapala jsme zatím nikoho nepodepsali, nechceme střílet od pasu.“Třinecký trenér Jiří Neček

Po přestávce ale Třinec přidal jen jeden gól. „Rozhodně soupeř nepůsobil odevzdaným dojmem, pořád se snažil, byl běhavý. Když jsme ale prostřídali, haproval nám střed hřiště. Weber je po zranění a bylo to znát. Ale i tak jsme si vytvářeli dobré věci a těší mě, že se trefil i Luis (Arroyo). Je aktivní, jsou na něho fauly. Odvádí dobré výkony,“ pokračoval.

Za očekáváním zůstal ale druhý z ekvádorských hráčů Francisco Nazareno. „Hrál na jistotu, jakoby si nevěřil. Když jsem se po utkání bavil s jeho agentem, říkal, že ho nepoznával. Asi na něho působí ta zima, potřebuje se také sžít se systémem, který pořád točíme. V Karviné jsme hráli na pět beků, teď jen na tři,“ vysvětlil.

Oba Ekvádorci i Šula jsou v Třinci na měsíční zkoušce. „Kromě Hapala jsme zatím nikoho nepodepsali, nechceme střílet od pasu,“ pokračoval Neček. Dodal ale, že stejně jako Arroyo podal solidní výkon i Šula. „Dal gól. „Trefil se po rohu, zpevnil nárt a krásně se opřel do míče. Dobře si vedl i při rozehrávce a měl dvě krásné finální přihrávky,“  řekl Neček na adresu urostlého stopera.

Slova chvály měl i pro Lukáše Hapala, který minulý týden přestoupil z Prostějova do Třince. Nahradit by mohl Šimona Šumberu, který po dvouletém působení u nás, odešel do exligového Brna. „Hrát může na obou krajích zálohy nebo v útoku. V obou zápasech ho bylo vidět, dostával se do šancí a také je vytvářel. Je rychlý i dobrý do kombinace,“ dodal.

Rozhovor s Lukášem Hapalem si můžete přečíst v zítřejším vydání Třineckého hutníku.

Třinec – Otrokovice 5:0 (4:0)
Branky: 13. Šula, 21. Vaněk, 32. Janošík, 41. Omasta, 73. Arroyo
Třinec: 1. poločas: Bárta – Šula, Reintam, Bedecs – Kušnír, Nazareno, Vaněk, Janoščín – Omasta, Hapal, Janošík. 2. poločas: Bárta – Šula, Reintam, Bedecs – Ilko, Weber, Klec, Janoščín – Hapal (67. Omasta), Arroyo, Cienciala. Trenér: Neček

 

Další zprávy z regionu