Třinec ulovil kanonýra z polské ekstraklasy a uspěl v generálce

Třinec v generálce před startem jarní části porazil doma Frýdek-Místek 1:0 gólem Reného Dediče z 64. minuty. V útoku ho doplňoval Róbert Demjan, nejlepší střelec ekstraklasy ze sezony 2012/13. Do Třince přišel z Widzewu Lodž.

Třinecký útočník René Dedič dal v generálce jediný gól zápasu. V přípravě se trefil čtyřikrát. Archivní foto: Petr Rubal

„V prvním poločase převládala bojovnost a důraz nad technikou. Utkání ovlivnilo i počasí. Pršelo, foukalo a balon ve větru plaval. Navíc soupeř hrál jednoduše, zezadu, my bušili do plných. I proto se nám nedařilo moc kombinovat a moc šancí jsme si nevypracovali,“ řekl třinecký trenér Jiří Neček.

Věřím, že Demján své zkušenosti prodá a pomůže mladým útočníkům radou, povzbudí je. Proti Frýdku byl jeho přínos patrný. Neztráceli jsme vepředu tolik míčů a vypadalo to, že si celkem rozumí s Rendou (Dedičem).“Generální manažer FK Fotbal Třinec Karel Kula

Po přestávce postavil dva útočníky a zlepšený výkon týmu korunoval Dedič. „Generálka byla v pořádku. Pozitivní také je, že jsme zápas odehráli vzadu s nulou a vyhráli. Byť 1:0, ale je to povzbuzující směrem k prvnímu kolu. Ústí bude hrát podobným stylem,“ doplnil k utkání generální ředitel FK Fotbal Třinec Karel Kula.

V sestavě Třince se v derby objevili také tři noví hráči, kteří se k týmu připojili minulý týden – David Gáč, Lukáš Lupták a Róbert Demjan. Všichni tři podali podle slov Nečka i Kuly solidní výkon.

Demjan je slovenský útočník, který na podzim dal šest branek v dresu Lodže. „Je mu už 36 let, ale pořád dává góly, umí je připravit. Když se podíváme na Baroše, pořád je to i ve vyšším věku platný hráč. Věřím, že Demjan své zkušenosti prodá a pomůže mladým útočníkům radou, povzbudí je. Proti Frýdku byl jeho přínos patrný. Neztráceli jsme vepředu tolik míčů a vypadalo to, že si celkem rozumí s Rendou (Dedičem), který dal nakonec i jediný gól zápasu,“ zhodnotil posilu Kula.

Třinec završil zápasem s Frýdkem-Místkem sérii osmi přípravných zápasů, v nichž polovinu vyhrál. Ve dvou utkáních remizoval a zbylé dvě prohrál.

„Celkově mě mrzí jen druhý poločas v Žilině, ve kterém jsme ztratili vedení 2:1 a prohráli 2:4. Chyběla mi u hráčů touha poprat se o lepší výsledek. Bylo to velké varování. Ale je dobře, že to přišlo v přípravě, a věřím, že si kluci vezmou k srdci, že takhle se hrát nemůže. Jinak nemám výtku, celou přípravu dřeli. Věřím, že jsme připraveni dobře a několikaměsíční dřinu zúročíme v mistrácích,“ uzavřel Jiří Neček. Váží si skalpu Ružomberoku, čtvrtého týmu slovenské nejvyšší soutěže, i remízy na hřišti ligové Karviné.

První jarní kolo odehraje Třinec tuto sobotu od 10.15 na stadionu Rudolfa Labaje proti Ústí nad Labem.

Třinec – Frýdek-Místek 1:0 (0:0)
Branka: 64. Dedič.
První poločas: Adamuška – Lupták, Kušnír, Šula, Janoščín – Omasta, Vaněk, Klec, Weber, Buchvaldek – Hapal.
Druhý poločas: Bárta – Kušnír, Gáč, Bedecs, Lupták – Schwendt, Vaněk, Samiec, Cienciala – Dedič, Demjan. Trenér: Neček

 

Další zprávy z regionu