Třinecké florbalistky bojovaly s extraligovou Ostravou statečně

Třinecké florbalistky obstály v osmifinále Českého poháru v utkání s FBC Ostravou, která v té době vedla extraligu. Favorit postoupil až po výhře 10:7 a jeho trenér Jakub Robenek, který je i asistentem u reprezentace žen, třinecký tým chválil.

Prvoligový Třinec potrápil jeden z nejlepších týmů žen v ČR. Foto: Michal Raszka

„Líbilo se mu, jak jsme hráli. Když jsme ve třetí třetině snížili na rozdíl dvou branek, donutili jsme ho, aby si vybral oddechový čas,“ pousmál se třinecký trenér Jiří Kajfosz. „Od své ženy, která za ně hraje, vím, že si přál, aby rychle rozhodly a on mohl pošetřit některé hráčky. To mu nevyšlo, celých šedesát minut využíval své tahounky a v závěru stáhl hru na dvě lajny. Vyšťavili jsme je, dostali zabrat,“ těšilo ho.

„Od své ženy, která za ně hraje, vím, že si jejich trenér přál, aby rychle rozhodly a on mohl pošetřit některé hráčky. To mu nevyšlo.“Třinecký trenér Jiří Kajfosz

Přitom soupeřky přijely v plné síle. „Ve stejné sestavě hrály o víkendu o první místo s Chodovem, kde prohrály v prodloužení. Abych byl objektivní, myslím si, že zápas podcenily, měly před sebou nejdůležitější zápas ligy. Myšlenkami asi byly už v něm, nepřipouštěly si, že by je Třinec mohl potrápit,“ vysvětlil.

Po úvodní třetině ale trenérům Jiřímu Kajfoszovi a Tomáši Žvakovi vůbec nebylo do zpěvu. Před utkáním avizovali, že nebudou hrát žádný beton, ale stav 0:5 vypadal hrozivě. „První čtyři minuty jsme strávili na jejich polovině, vyslali jsme osm střel na bránu. Zaskočili jsme je. Škoda, že náš úvodní nápor neskončil gólem. To soupeřky byly v šancích hodně produktivní a my jsme najednou hráli se zbytečným respektem, ustrašeně. Věděl jsem, že horší to být nemůže,“ pokračoval Kajfosz.

O přestávce se ale v kabině hráčky probraly. „Samy si mezi sebou řekly, že vnímají, že se s nimi dá hrát a že to nejsou nadlidé. Stanovili jsme si dílčí cíle jako vyhrávat osobní souboje, usadit se na jejich půlce, vypresovat míček. To si na ně nikdo jen tak nedovolí. Překvapili jsme je a byli jsme odměněni za naši snahu góly. Ožilo to i v hledišti haly STaRS. Zbývající dvě třetiny byly velmi příjemné,“ pousmál se trenér.

Přiznal, že nečekal, že budou Ostravě až tak vyrovnaným soupeřem. „Jsem nadmíru spokojený. Do poslední chvíle se obávali o výsledek. Také dát sedm branek jednomu z nejlepších týmů v republice je dost, v součtu posledních dvou třetin jsme vyhráli. To je hezká vizitka. I herní projev byl podle mých představ, teda až na druhou polovinu první třetiny. V téhle pasáži byla Ostrava jednoznačně lepší,“ uzavřel Jiří Kajfosz.

Třinec – FBC Ostrava 7:10 (0:5, 2:2, 5:3)
Branky a nahrávky: 30. Skalíková, 38. Bieleszová (Martynková), 46. Havlová (Dembská), 49. Wojnarová (Bieleszová), 52. Mišúnová (Havlová), 55. Šibrová, 60. Havlová (Copanidisová) – 3. Kapcová (P. Hudáková), 13. Šromotová (Šablaturová), 14. Greiplová, 17. Lacková, 17. Kapcová (Káčová), 33. Kapcová (Vrlíková), 38. K. Hudáková (Zuzaníková), 52. Kapcová (Kotzurová), 57. P. Hudáková (Kapcová), 58. Kapcová (Vrlíková).
Třinec: Szwanczarová – Stará, Wojnarová, Franková, Gibiecová, Miczková, Copanidisová, Bieleszová, Zoubková, Kawuloková, Dembská, Nogawczyková, Martynková, Havlová, Skalíková, Šibrová, Zetková, Šnajdrová, Mišúnová. Trenéři: Kajfosz a Žvak

 

Další zprávy z regionu