Třinecký fotbal slavil sto let

Řada osobností, které tvořily historii FK Fotbal Třinec, se sešla na Městském stadionu na Lesní u příležitosti oslav sta let od založení klubu. Nechyběli například Vladislav Grycz a Josef Kretek, kteří stáli v roce 1963 u prvního postupu Třince do ligy.

Třinecký fotbalový klub ocenil několik osobností, které tvořily jeho stoletou historii. Mezi nimi i Vladislava Josieka (zcela vlevo), kterého si v roce 1948 vyhlédl na turnaji benjamínků trenér Rudolf Labaj. Foto: Lukáš Filipec

Slavilo se i pohybem. Dopoledne patřilo dětem, které si zahrály turnaj. Odpoledne dokazovaly staré gardy Třince a Baníku Ostrava, že to mají stále, jak se říká, v noze. „Zítra mě sice bude bolet celé tělo, ale přežil jsem,“ smál se Edvard Lasota, který s třineckým týmem otočil ve druhém poločase zápas z 1:2 a vyhrál 4:3. „Jsem moc rád, že jsem si mohl zahrát a popovídat si s klukama, které jsem dlouho neviděl. Dobře jsem se pobavil,“ dodal.

Klub rovněž představil a pokřtil novou knihu 100 let třineckého fotbalu, vyznamenal také 25 jmen. Někteří se podělili o své vzpomínky. „Obrovským zážitkem pro mě bylo postavit se proti československému národnímu týmu. Měl v roce 1958 soustředění v Řece a sehrál s námi přátelský zápas. Nastoupili jsme proti Masopustovi, Pluskalovi a dalším. Prohráli jsme jen 2:5“ řekl Vladislav Josiek.

Více přinášíme na dvojstraně v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu