Třinecký fotbalový klub je v karanténě

Krajská hygienická stanice v Ostravě poslala třinecký fotbalový klub do čtrnáctidenní karantény, která vyprší 1. července. Komplikuje se tak dohrání druhé ligy, protože naši hráči nestihnou minimálně pět ze sedmi kol v původním termínu.

Třinečtí fotbaloví příznivci si teď nějakou dobu na stadionu Rudolfa Labaje nezafandí. Ilustrační foto: Petr Rubal

Vše začalo minulý čtvrtek zprávou, že se v rodině jednoho třineckého hráče objevila nemoc covid-19. Místo zápasu s Vlašimí, která už byla do Třince v půli cesty a vrátila se zpátky domů, proto podstoupili hráči i lidé z klubu testy na koronavirus.

„Původně vypadalo vše nadějně, dostali jsme informaci, že všechny testované osoby FK Fotbal Třinec jsou negativní. Hráče, v jehož rodině se vyskytla nemoc, ale testovali jako jediného mimo nás spolu s rodinnými příslušníky. Jeho výsledek jsme se dozvěděli až později a byl bohužel pozitivní. Krajská hygienická stanice začala proto s prověřováním situace a rozhodla se nařídit karanténu všem hráčům a lidem v klubu, kteří přišli s nakaženým do kontaktu. Potrvá do prvního července, poté nám provedou další kontrolní testy,“ řekl předseda představenstva FK Fotbal Třinec Karel Kula.

Více si přečtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu