Třinecký fotbalový klub podal stížnost na rozhodčího

Velké rozčarování zavládlo v táboře třineckého fotbalového klubu po utkání v Hradci Králové. Prohráli zde 0:1 gólem z pokutového kopu. Zhlédnutí videozáznamu potvrdilo, že penalta byla nařízena neprávem.

Třinec na jaře ještě nevyhrál V pěti kolech získal tři body za remízy. Archivní foto: Petr Rubal

Třinecký fotbalový klub podal stížnost u komise rozhodčích, kterou vede Jozef Chovanec. „Mluvil jsem s ním. Měl už informace od pana Wilczeka, který je členem komise a byl na utkání. Výkonem rozhodčího se budou zabývat,“ řekl generální ředitel třineckého fotbalového klubu Karel Kula.

Jasno už má ale třinecký trenér Jiří Neček, který si opakovaný záznam několikrát pouštěl. Podle něho se v žádném případě neměla kopat penalta. „Celé se to odehrálo před šestnáctkou. Náš hráč ho ani nefauloval, uhýbal mu a on (Vorobjev) skočil do vápna. Hlavní rozhodčí původně nařídil přímý kop, ale na zásah pomezního svůj verdikt změnil. Přitom stál výborně, musel to vidět lépe než rozhodčí na čáře,“ popsal situaci.

„Rozhodčí hrubě ovlivnil zápas.“Třinecký trenér Jiří Neček

Štvala ho celá záležitost o to více, že na druhé straně zůstal bez odezvy zákrok na Imricha Bedecse. „Strčil do něho, ani se nedíval na balon. Čistá penalta a rozhodčí nic. Hrubě ovlivnil zápas. Jsem rád, že klub podal protest. Body nám to nevrátí, ale tohle si nemůžeme nechat líbit. Tohle do fotbalu nepatří,“ dodal kouč.

Třineckému trenérovi Jiřímu Nečkovi se ale líbil výkon týmu. „Hráli jsme výborně. Měli jsme více šancí. V první půli se v jedné velké ocitl Hejný, v závěru mohli v dalších gólovkách vyrovnat Šumbera nebo Omasta. Je to škoda, chybí nám střelec, jakým byl Venca Juřena. Domácí nás až na jednu střelu a standardky moc neohrozili,“ zhodnotil trenér zápas.

Třinečtí v zápase přišli i o kapitána Ondřeje Kušníra, který se zranil ve 23. minutě. „Už během týdne měl problémy se stehenním svalem a při střele mu v něm cuklo. Nemohl sprintovat, musel jsem ho stáhnout. Byla to komplikace, už nám chybí v obraně zraněný Ilko. Ale kluci to zvládli,“ pokračoval.

Nyní následuje reprezentační přestávka. „Nečeká nás žádné volno. Naopak. Budeme tvrdě pracovat, dvoufázově. Věnovat se budeme síle a vytrvalosti, ale nebudou chybět ani herní věci. Budeme pilovat střelbu, kombinace, abychom byli v koncovce produktivnější,“ uzavřel Jiří Neček.

 

Hradec Králové – Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 62. Černý z pen. Rozhodčí: Mikyska – Pelikán, Batík. ŽK: Miker, Urma, Jukl, Martinec, Kopečný, Ottmar, Da Silva – Čelůstka, Šumbera, Bedecs, Hejný. ČK: 90. Da Silva. Diváci: 912.
Třinec: Adamuška – Kušnír (23. Schwendt), Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Janošík, Vaněk, Weber, Šumbera – Omasta – Hejný (75. Dedič).

 

Další zprávy z regionu