Třineckým fotbalistům chyběl klid i přesnost

Třinečtí fotbalisté se v dalším přípravném utkání rozešli s druholigovou Bánskou Bystricí bez branek. Trenér našeho týmu Jiří Neček postrádal u hráčů větší klid v zakončení i přihrávkách.

Třinec v přípravě zkouší dva ekvádorské hráče a v nejbližších dnech bude řešit otázku jejich dalšího působení v klubu. Foto: Petr Rubal

„Byl to bojovný zápas, ve kterém oba týmy vsadily na rychlost, ale pojilo se to s naivními ztrátami. Hodně jsme kazili, protože hráči si chtěli dát rychle přihrávku z jedné na úkor přesnosti. Hlavně nám nehráli krajní záložníci a uspěchali jsme to několikrát i v koncovce. Proto utkání místy působilo neurovnaným a neučesaným dojmem, i když se hrálo ve slušném tempu,“ řekl Neček.

„Hodně jsme kazili, protože hráči si chtěli dát rychle přihrávku z jedné na úkor přesnosti.“Třinecký trenér Jiří Neček

Obrany se ale rozhodně nenudily. „Šance jsme měli. Hapi (Lukáš Hapal) byl sám před gólmanem, to samé Buchvaldek, ale trefil brankáře do nohy. Do nějakých příležitostí se dostal i Renda (Dedič), ale nic se neujalo. Oni měli také pár úniků a jednu hodně nebezpečnou hlavičku skvěle vychytal Jirka (Adamuška). Ale jinak obrany hrály slušně, s touhle částí můžu být spokojený,“ dodal kouč.

Třinečtí nenavázali na minulý zápas, ve kterém rozdrtili i díky hattricku Reného Dediče Havířov 5:0. „To se nám dařila kombinace, góly padaly po krásných akcích a ještě jsme hodně šancí nedali. Teď jsme narazili na důraznějšího a kvalitnějšího soupeře. Zápas nám odhalil chyby a že je před námi pořád hodně práce,“ podotkl Neček.

Klub se bude dnes zabývat i otázkou dalšího působení obou ekvádorských hráčů (Luis Arroyo a Francisco Nazareno), kteří jsou v Třinci na zkoušce.

TŘINEC – BÁNSKÁ BYSTRICA 0:0
Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír (71. Reintam), Šula (46. Bedecs), Janoščín – Omasta (46. Buchvaldek), Vaněk (71. Nazareno), Klec (46. Weber), Janošík – Hapal (46. Arroyo), Dedič (46. Schwendt).

Další zprávy z regionu