Třineckým fotbalistům se povedl malý zázrak

Sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka považuje za malý zázrak, že jsou po podzimu i přes mizerný start s patnácti body na jedenáctém místě. Sezonu začali pěti prohrami, následně v sedmi zápasech nenašli přemožitele.

František Straka vedl třinecké fotbalisty necelý rok. Foto: ba

„Vzhledem k výsledkům ze začátku sezony jsme rádi, že jsme unikli ze sestupových příček. Přiznám se, že před třemi týdny bych ani nevěřil, že nasbíráme patnáct bodů. To asi nečekal nikdo, rovná se to malému zázraku,“ uvedl Čelůstka.

„Vzhledem k výsledkům ze začátku sezony jsme rádi, že jsme unikli ze sestupových příček. Přiznám se, že před třemi týdny bych ani nevěřil, že nasbíráme patnáct bodů. To asi nečekal nikdo, rovná se to malému zázraku.“Sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka

Třinec dělí ve vyrovnané druholigové tabulce jen dva body od sedmé Vlašimi. Před předposledním Táborskem mají k dobru sedm bodů. „Je pozitivní, že máme blíž ke středu tabulky, kde jsme chtěli před sezonou být. Budeme na jaře útočit, abychom se tam posunuli,“ podotkl.

Prozradil, že nejhůře se v průběhu podzimu cítil po čtvrtém kole, kdy Třinec doma utrpěl debakl s Jihlavou (0:5). Po výprasku došlo ke změně trenéra a Svatopluka Habance nahradil František Straka.

„Každý trenér má svou vizi. Pan Habanec chtěl hrát útočný fotbal, na krásu a pro diváky. Směrodatné jsou ale výsledky, body, a ty neměl. Ve finále nás soupeři často přečíslili a hodně gólů dávali po protiútocích do otevřené obrany, protože se nestihla po ztrátě míče zformovat. Mančaft potřeboval mít vzadu větší jistotu, stejně tak potřeboval lepší organizaci hry,“ řekl.

Premiéra Straky skončila prohrou s vedoucím Hradcem Králové 1:2, ale výkon Čelůstku nabil optimismem. „Ve druhé půli jsme je zatlačili a snížili. Moc nechybělo, abychom i vyrovnali, a po zápase jsme si řekli, že takhle nějak se chceme prezentovat. Tehdy jsem věděl, že to bude dobré, a další zápasy můj dojem potvrdily,“ pokračoval.

Třinec v dalším kole remizoval s Vlašimí 3:3 a následně vyhrál čtyři zápasy se skóre 7:0. Minulý týden s Chrudimí i v Prostějově remizoval shodně 2:2. Od včera mají hráči volno, před Vánoci začnou plnit individuální plán.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu