Třineckým futsalistům hrozí sestup z druhé ligy

Třinečtí futsalisté chtěli v této sezoně napravit šesté místo z předchozího ročníku, které bylo jejich nejhorším výsledkem ve druhé lize v historii klubu. Skončili ale až devátí ve dvanáctičlenné tabulce a hrozí jim dokonce sestup.

Třinečtí futsalisté hráli ještě v sezoně 2017/18 nejvyšší futsalovou soutěž. Teď jim hrozí pád i z druhé ligy. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec měl závěrečné soutěžní kolo odehrát 13. března s Baníkem Ostrava. Utkání by bylo přímým soubojem o sedmé místo, ale už k němu nedošlo. Na základě vládních opatření proti šíření koronaviru se zastavily i futsalové soutěže. Finální verdikt, zda se liga ještě dohraje nebo ne, měl padnout do 14. dubna. Mezi kluby zvítězila v hlasování varianta předčasného konce se zachováním pořadí po předposledním kole.

„Je to čerstvé, takový scénář jsme nečekali. Ještě budeme v klubu řešit, co dál.“Místopředseda klubu Ondřej Kreželok

Třinec tak klesl až na devátou (a první sestupovou) příčku vinou horšího skóre ze vzájemných zápasů s VŠB Ostrava. Ta se na jeho úkor zachránila. „Je to čerstvé, takový scénář jsme nečekali. Ještě budeme v klubu řešit, co dál,“ řekl místopředseda klubu Ondřej Kreželok. Naznačil, že sestup ale není definitivní. „Některé kluby mají ekonomické problémy, v současné chvíli to vypadá, že by druhou ligu hrálo šest týmů. Je naděje, že v soutěži zůstaneme. Uvidíme,“ vysvětlil.

Na druhou stranu ale uznal, že si za současný stav můžou i sami. „Před začátkem sezony jsem doufal, že se oproti loňsku něco změní k lepšímu. Vyloženě jsme si ale chodili jen zahrát a hlavně venku jsme se opět nescházeli tak, jak bychom chtěli. Spoustu zápasů jsme také ztratili svými zbytečnými chybami,“ vysvětlil Kreželok nenaplněné ambice. Přitom ještě v polovině sezony to vypadalo, že by mohli třinečtí hráči útočit i na místo v první trojce.

Další zprávy z regionu