Třinečtí fotbalisté chtěli vyhrát a přišli o bod

Třinec narazil v úvodním kole nové sezony na těžkého soupeře. České Budějovice chtějí skončit nejhůře do třetího místa, aby mohly hrát alespoň baráž o první ligu, a naše hráče porazily dvěma góly v závěru 3:1.

Třinečtí fotbalisté doplatili v závěru na chyby v obraně. Šancí si vypracovali dost, trefili i dvě tyčky. Foto: Petr Rubal

„Nás také tipuje hodně lidí, že budeme nahoře, a někteří nás cpou i do baráže. Naše mužstvo má kvalitu, ale v Budějovicích jsme v závěru doplatili na chyby v obraně. Jinak byl zápas vyrovnaný, obě strany si vypracovaly dost šancí. Bod jsme si zasloužili,“ řekl třinecký trenér Jiří Neček.

Třinec přitlačil soupeře hlavně po prvním inkasovaném gólu. „A když jsme vyrovnali, chtěli jsme rozhodnout. Mančaft cítil, že má na to, aby vyhrál. Ale inkasovali jsme. Je to škoda, ve druhé půli jsme byli o něco lepší,“ dodal kouč, jehož svěřenci trefili i dvě tyčky.

„Když jsme vyrovnali, chtěli jsme rozhodnout. Mančaft cítil, že má na to, aby vyhrál. Ale inkasovali jsme.“Jiří Neček, trenér třineckých fotbalistů

Třinec se pokusí získat první body v nové sezoně v domácím utkání proti Prostějovu. Výkop je tuto sobotu v 10.15 na stadionu Rudolfa Labaje.

České Budějovice – Třinec 3:1 (0:0)
Góly: 54. Mršić, 86. Táborský, 90. Šplíchal – 66. Dedič.
Třinec: Paleček – Ilko, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Omasta (60. Janošík), Samiec, Vaněk (78. Mravec), Šumbera (79. Velner) – Dedič.

Další zprávy z regionu