Třinečtí fotbalisté inkasovali po více než dvaceti letech šest gólů

Třinečtí fotbalisté minule nepustili vedoucí Pardubice až na gól v závěru do žádné velké šance, ale o tři dny později jejich obranná řada selhala a utrpěli v Líšni debakl 2:6. Šest branek inkasovali poprvé od sezony 1998/99.

Třinecká obrana, do které se minule vrátil David Gáč, působila proti Pardubicím kompaktně. O tři dny později si ale v Líšní vybrala slabší den. Foto: Petr Rubal

„Je to až k neuvěření. Konečné skóre je deprimující. Zvlášť, když jsme byli podle statistik lepším týmem. Soupeře jsme předčili v počtu střel i rohů, měli jsme větší držení míče. Vypracovali jsme si hromadu šancí. Herně to nebylo špatné. Ale to zápas nedělá,“ kroutil hlavou třinecký trenér Svatopluk Habanec. „Chci se omluvit fanouškům, kteří nás přijeli do Brna povzbudit,“ podotkl.

„Konečné skóre je deprimující. Zvlášť, když jsme byli lepším týmem. Soupeře jsme předčili v počtu střel i rohů, měli jsme větší držení míče. Vypracovali jsme si hromadu šancí. Herně to nebylo špatné. Ale to zápas nedělá.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Má jasno, kdo prohru zavinil. „I když nekritizuji jednotlivce, udělám výjimku. Obranná řada si vybrala špatný den. Z osmi centrů do naší šestnáctky bylo šest gólových a čtyři skončily v naší síti. Špatně se několikrát zformovala, vznikaly v její hře díry. Děs. Soupeř byl také narozdíl od nás produktivní. Výsledek je krutý,“ dodal.

Třinec inkasoval úvodní dva góly na přelomu prvního a druhého poločasu, ale v 51. minutě snížil a Líšní poté zatápěl. „Za stavu 2:1 jsme si vypracovali dvě velké brankové příležitosti, zápas se mohl vyvíjet jinak. Bohužel jsme v utkání zahodili hodně gólových šancí,“ litoval.

Už tak početná marodka (Adamuška, Bedecs, Akulinin, Steinhübel) se Třinci rozrostla o Jiřího Valentu. Nejlepší střelec týmu se zranil při rozcvičce a nahradil ho Martin Samiec, to byla jediná změna v sestavě ve srovnání se zápasem s Pardubicemi. I nadále naše mužstvo také pokračuje ve zběsilém tempu, kdy hraje zápas každý třetí den. Líšeň nastoupila po týdnu a výhru zvýraznila v závěru – čtyřmi trefami v poslední půlhodince.

„Na karanténu se vymlouvat nechci. Ani na náročný program nebo zranění,“ podotkl kouč. Nemyslí si ani, že by jeho svěřencům v závěru došly síly. „Prostě nám to napadalo,“ mrzelo ho.

V třinecké brance se opět objevil Ondřej Mrózek. Možná mohl lépe zasáhnout u gólu na 4:1, jinak nenese na žádné brance vinu. „Po Pardubicích si užil den slávy, který vystřídal den smutku. I když oba zápasy prohrál, nemůže za to. Alespoň získal další obrovskou zkušenost. A nejen on, v zápase skóroval Cienciala, na hřiště jsme v průběhu zápasu poslal i Lasotu a Burga. Všichni jmenovaní by mohli hrát ještě za dorost,“ dodal.

Třinec uzavře druholigový ročník příští týden dvěma domácími zápasy – v úterý (14.7.) hostí Duklu Praha, v pátek (17.7.) Vlašim. „Chceme získat co nejvyšší počet bodů a posunout se ze škaredé zony, tedy dvanáctého místa,“ uzavřel Svatopluk Habanec.

Líšeň – Třinec 6:2 (1:0)
Branky: 38., 60. a 73. Silný, 48. Rolinek, 70. Matocha, 78. Zikl – 51. Cienciala, 75. Machalík.
Třinec: Mrózek – Omasta (88. Burgo), Gáč, Šuľa (65. Puchel), Janoščín – Hlúpik (65. Machalík), Vaněk (65. Kušnír), Samiec, Weber, Cienciala – Wojnar (56. Lasota). Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu