Třinečtí fotbalisté konečně venku skórovali, v Chrudimi vyhráli 2:0

Třinečtí fotbalisté zvítězili v Chrudimi 2:0 a poprvé na jaře venku bodovali. V předchozích pěti zápasech na hřištích soupeře ani neskórovali, což ve 38. minutě zlomil Martin Samiec. Druhý gól přidal v závěru Matěj Hýbl.

Třinečtí fotbalisté zvítězili ve čtyřech z posledních pěti zápasů. Při každé výhře udržel Jiří Adamuška čisté konto. Archivní foto: Petr Rubal

„Hodně nám pomohl první gól, což je ve druhé lize hodně důležité. Kdo ho dá, je ve velké výhodě, protože otáčet zápasy není jednoduché. Kluci (Cienciala a Hýbl) pěkně zakombinovali a Sam celou akci výbornou střelou zakončil,“ uvedl třinecký gólman Jiří Adamuška. „Klíčové také bylo, že jsme v prvním poločase ubránili jejich standardky, kterých měli hodně. I po přestávce jsme velmi dobře bránili, a když jsme zvýšili, bylo víceméně rozhodnuto. Vyhráli jsme zaslouženě. Byli jsme aktivnější a soupeři jsme toho moc nepovolili,“ pokračoval.

„Vyhráli jsme zaslouženě. Byli jsme aktivnější a soupeři jsme toho moc nepovolili.“Třinecký gólman Jiří Adamuška

Třinecký brankář vychytal nulu ve čtvrtém z posledních pěti zápasů. „Je to zásluha celého týmu, v obranné hře jsme se hodně zlepšili. Začíná to od útočníka, který vepředu podrží balony a aktivně napadá soupeřovu rozehrávku. Hodně soubojů podstupují i kluci ve středu zálohy. Máme také zkušenou obranu, do které se navíc po zranění vrátil Bedy (Imrich Bedecs). Je to lídr, tým za ním jde. Soupeřům tak nedovolujeme, aby se dostal k brance. V každém zápase teď řeším jednu dvě střely a k tomu stáhnu nějaké centry,“ vysvětlil.

Třinec se nacházel před necelým měsícem na sestupové příčce. Aktuálně má tři kola před koncem druhé ligy blíž do středu soutěže. Na sedmou Duklu Praha ztrácí dva body, zatímco před předposledním Blanskem má k dobru šest bodů. „Nemůžeme ale lítat v oblacích. Naši konkurenti také bodují, tabulka se pořád mění a je našlapaná. Prvním krokem je proto záchrana a až se to podaří, poté se můžeme koukat nad sebe,“ dodal.

Třinec odehraje další utkání tuto sobotu na svém hřišti proti Prostějovu. Doma získal na jaře 11 z 15 bodů. „I trenér nám zdůrazňuje, že základem je vyhrát zápasy na svém hřišti. Že to je naše území, ze kterého si nikdo nesmí odvážet body. Budeme se rvát, abychom potvrdili domácí bilanci z jara a bylo by dobré, abychom Prostějov porazili,“ uzavřel Jiří Adamuška.

Chrudim – Třinec 0:2 (0:1)
Branky: 38. Samiec, 79. Hýbl.
Třinec: Adamuška – Vaněk (52. Bedecs), Gáč, Foltyn – Omasta, Weber (87. Nieslanik), Habusta, Hýbl – Bolf (52. Javůrek), Cienciala (87. Janoščín) – Samiec (90. Attah). Trenér: Straka.

 

 

 

 

Další zprávy z regionu