Třinečtí fotbalisté mají stále šanci na třetí místo

Třinečtí fotbalisté si zajistili v Českých Budějovicích remízou 0:0, že v letošním ročníku druhé ligy neskončí hůře než pátí. Jde o vyrovnání nejlepšího umístění Třince v soutěži od rozdělení Československa.

Závěrečný zápas sezony, ve kterém budou útočit na třetí místo, odehraje Třinec na svém hřišti netradičně tento pátek od 17.00 proti Varnsdorfu. Naši hráči ztrácí v tabulce bod na Hradec Králové a dva na Pardubice.

„Nemáme to ve svých rukou, ale chceme úspěšnou sezonu zakončit vítězně. A kdo ví, třeba se ještě posuneme,“ uvedl třinecký trenér Jiří Neček, který byl spokojený s výkonem na jihu Čech.

„V Budějovicích nás chválili, už to není ustrašený Třinec, který si odvážel třígólové příděly.“Třinecký trenér Jiří Neček o bezbrankové remíze v Českých Budějovicích

„Naše mužstvo hrálo výborně, agresivně. V Budějovicích nás chválili, už to není ustrašený Třinec, který si odvážel třígólové příděly. V posledních dvaceti minutách jsme měli navrch, vypracovali jsme si šance, ale oba gólmani v utkání dominovali. Jejich několikrát zachránil domácí tým zákroky konečky prstů. Remíza je ale spravedlivá,“ pokračoval kouč.

České Budějovice – Třinec 0:0
Třinec: Adamuška – Ilko, Čelůstka, Reintam, Janoščín – Vaněk – Buchvaldek (89. Velner), Samiec, Šumbera, Janošík (73. Joukl) – Juřena (90. Dedič).

 

Další zprávy z regionu