Třinečtí fotbalisté neprotrhli střeleckou nemohoucnost ani ve Vlašimi

Třinečtí fotbalisté dali Vlašimi v úvodu sezony tři góly a za remízu 3:3 získali v šestém kole první bod. Dílčí úspěch je nastartoval, do konce podzimu už neprohráli. V odvetě ale pokračovalo jejich trápení v koncovce a prohráli 0:1.

Muhamed Tijani, který přišel v zimní přestávce na hostování z Baníku Ostrava, se zatím neprosadil. Foto: Petr Rubal

Třinec tak ani ve třetím utkání jarní části neskóroval. „Náš výkon ve druhém poločase měl vysokou kvalitu. Hrálo se na jednu bránu, žádného soupeře jsme v této sezoně tak nezatlačili. Ale na to se historie neptá, podstatný je výsledek. Každopádně jsme měli na to, abychom tam bodovali,“ řekl zklamaně sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka.

„Náš výkon ve druhém poločase měl vysokou kvalitu. Hrálo se na jednu bránu, žádného soupeře jsme v této sezoně tak nezatlačili. Projevuje se naše nemohoucnost a slabá finální fáze. Chybí nám nějaký zabiják, který by dával góly i z náznaku šance.“Sportovní ředitel FK Fotbal Marek Čelůstka

Zápas ovlivnil špatný start, jediný gól padl ve Vlašimi v 15. minutě. „Jedna věc je, že nedáváme góly, a druhá, jak jsme začali. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, ale kluci byli málo aktivní a až moc zatažení. Čekali, co soupeř udělá, couvali před ním. Nechali ho hrát. Nedostupovali ho, scházel nám důraz. Celý první poločas byl hrozný, špatně se mi na to koukalo,“ přiznal.

I proto udělal trenér František Straka neobvykle už tři změny o přestávce. „Máme široký kádr a chtěli jsme tým oživit. To se podařilo, výkon týmu se zvedl. Kdybychom do 70. minuty vyrovnali, věřím, že bychom otočili. Ke gólu jsme měli párkrát blízko. Například po Foltynově střele skákal míč na čáře. V žádném případě ale neříkám, že to byla smůla. Projevuje se naše nemohoucnost a slabá finální fáze. Chybí nám nějaký zabiják, který by dával góly i z náznaku šance,“ vysvětlil.

Třinec vytěžil na jaře ze tří utkání jen jeden bod a gól nedal v součtu s posledním týdnem přípravy (prohra v Líšni 0:1 a v poháru s Baníkem 0:2) už 450 minut.

„Věnujeme se zakončení v trénincích více než obvykle. Děláme na to různá cvičení. Bohužel zatím bez efektu,“ litoval Čelůstka. „Není to ale jen o zakončení. Je potřeba se zaměřit i na náběhy, hráči o sobě musí vědět. Musí volit lepší místa ve vápně a aktivní hrou dělat prostor spoluhráčům. V tomhle máme rezervy, nechováme se jako mančaft,“ pokračoval.

Nyní je reprezentační přestávka, další zápas Třinec odehraje 3. dubna s Duklou Praha. „I když by hráči chtěli hrát, pauza přijde vhod. Psychicky si odpočinou a je tu prostor k tréninkům. Ke klukům jsem už měl důrazný proslov. Chci po nich, aby přidali a soustředili se lépe na každou situaci. Aby se zamysleli nad svou hrou, co můžou udělat navíc, aby týmu pomohli. Budou teď pod větším drobnohledem. Musí si uvědomit, že bojují i za klub, za město. Jsem klidný člověk, ale už to ve mně také bublá,“ podotkl.

Ve Vlašimi scházel Lukáš Cienciala, který si podvrtl kotník. Scházel i Josef Celba, jemuž se narodila dcera. „To byla jediná pozitivní zpráva z minulého týdne. Je zdravá, jmenuje se Zoe,“ prozradil.

Vlašim – Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 15. Bassey.
Třinec: Pastornický – Omasta, Gáč, Janoščín, Hýbl (48. Stáňa) – Habusta, Foltyn – Hlúpik (46. Puchel), Vaněk (86. Samiec) Javůrek (46. Weber) – Tijani (46. Attah). Trenér: Straka.

Další zprávy z regionu