Třinečtí fotbalisté odstartovali letní přípravu i s posilami

Třinečtí fotbalisté začali tento týden letní přípravu i s posilami. Vedení klubu získalo z Pardubic útočníka Michala Petráně a z Blanska beka Davida Klusáka. Kádr doplnilo o brankáře Radovana Murina a tři hráči přišli na zkoušku.

Útočník Michal Petráň se pokouší obehrát stopera Davida Gáče. Foto: ba

Pro sportovního manažera Marka Čelůstku bylo prioritou přivést útočníka, protože skončili Akulinin, Attah a Tijani. V osobě Petráně získal kanonýra, který patřil v ročníku 2018/19 s jedenácti trefami k nejlepším střelcům druhé ligy. Povedená sezona mu vynesla angažmá v prvoligové Karviné a v Pardubicích.

„Šli jsme po kvalitě. Aktuálně máme dvacet hráčů a dva gólmany. Ideální by bylo, kdyby všichni na zkoušce uspěli. Tím bychom měli kádr více méně vyřešený. Už by to byla jen otázka jednoho útočníka.“Sportovní ředitel Marek Čelůstka

„Stály o něj i jiné druholigové kluby a jsem velmi rád, že nám dal přednost,“ těšilo Čelůstku. „Je to gólový útočník, který umí zakončit ve vápně každou akci. Dal i pár branek v lize. Výhodou je, že se zná dobře s trenérem Strakou ze společného působení v Karviné. Soustředili jsme se při výběru také na povahu, protože chceme mít v kádru týmové hráče. To rovněž splňuje,“ podotkl.

Čelůstka má v merku ještě jednoho útočníka. „Jednáme s ním, ale nechceme se unáhlit. Pozici nám usnadňuje, že jsme prodloužili smlouvu s Martinem Samiecem, který na jaře ukázal, že může hrát i na hrotu. Jsem moc rád, že jsme jej udrželi, dalo to hodně práce. Troufám si tvrdit, že pokud naváže na výkony z jarní části, kdy patřil k našim nejlepším hráčům, tak se mu nabídky z první ligy jen pohrnou. Přál bych mu to,“ pokračoval.

Klusák patřil k oporám Blanska a přišel jako náhrada za Jiřího Janoščína, který v Třinci skončil. „Šlo o požadavek trenéra Straky, měl ho na seznamu velmi vysoko. Je herní, snaží se situace řešit konstruktivně. Není typem obránce, který míč někam bezhlavě odkopne. Může hrát na levé straně obrany i na stoperovi, což jsou pozice, které zastával i Jirka Janoščín, a to bylo důležité. Skončila mu u nás smlouva a nabídku tady dostal, ale zaujala ho Opava a plácl si s ní,“ řekl Čelůstka.

O místo přišel bojovat pravý obránce Michal Szewieczek, kterému skončila smlouva v pražské Spartě. „Pochází z Havířova a je mu stále pouze dvacet let. I to, že působil mládežnické reprezentaci a ve Spartě je známka určité kvality,“ pokračoval.

Na testy dorazili i záložníci Marek Bielan z Karviné a Aleš Mooc z Baníku Ostrava. „Na dobré cestě také je, že bude u nás z Baníku pokračovat (obránce) Bolf a ještě jsme od něj získali i brankáře Murina,“ doplnil.

V pohybech převažují odchody nad příchody. „Šli jsme po kvalitě. Aktuálně máme dvacet hráčů a dva gólmany. Ideální by bylo, kdyby všichni na zkoušce uspěli. Tím bychom měli kádr více méně vyřešený. Už by to byla jen otázka jednoho útočníka,“ uzavřel sportovní ředitel Marek Čelůstka.

Další zprávy z regionu