Třinečtí fotbalisté ovládli Gamisport Cup

Fotbalisté třineckého áčka korunovali premiérovou účast na Gamisport Cupu vítězstvím. V cestě za triumfem v mezinárodním turnaji v halové kopané vyřadili ve čtvrtfinále dokonce třinecké futsalisty 5:4. Uvnitř článku je fotogalerie.

Třinečtí fotbalisté se stali celkovými vítězi turnaje. Úplně vpravo je spoluorganizátor akce Miroslav Mára. Foto: Roman Baselides

„Nevěděl jsem, co od toho očekávat, a překvapilo mě, kolik šikovných kluků tu hrálo. Ukázali, že fotbal umí, turnaj měl proto vysokou úroveň. Vždyť jsme mohli vypadnout už v základní skupině,“ uvedl třinecký fotbalista Imrich Bedecs.

„Turnaj jsme měli místo tréninků. Běhali jsme se zapnutými sporttestery. Podle údajů to bylo náročnější než běžecký trénink.“

Třinečtí fotbalisté hráli pod názvem Frocani a vyřadili několik týmů tvořených z větší části futsalisty. „Když na ně vyvinete tlak, ne vždycky to uhrají. Několikrát ztratili balon, my jsme z toho uměli těžit a dokázali dohrát akce do konce,“ vysvětlil Martin Samiec.

Za nejkvalitnějšího soupeře Bedecs označil Šlosory, třinecké futsalisty, kteří si brousili drápy na celkové vítězství. „Škoda, že jsme na sebe narazili tak brzy. Jsou výborní. Věděli jsme, že mají v hale více secvičené akce a že budeme muset hodně běhat. Otázkou bylo, jak jim budou signály vycházet, zda budou chybovat. Hráli jsme jednoduše, zatímco oni pár věcí pokazili,“ vysvětlil Bedecs, který se v zápase blýskl se Šlosory pěti góly. „Sedlo mi to,“ pousmál se.

Dovolenou po sezoně už mají třinečtí fotbalisté za sebou, už dva týdny si plní individuální tréninkové plány. „Turnaj jsme měli místo tréninků. Běhali jsme se zapnutými sporttestery. Podle údajů to bylo náročnější než běžecký trénink. Na druhou stranu to bylo mnohem zábavnější,“ řekl Samiec.

Více informací si přečtete v zítřejším vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu