Třinečtí fotbalisté selhali v obraně, inkasovali v derby pět gólů

Třinečtí fotbalisté chtěli ve Vítkovicích navázat na výkon v předchozím utkání na hřišti Ústí nad Labem (3:3). S posledním týmem druhé ligy ale prohráli v derby 2:5. Obě branky dal Jiří Valenta.

Jiří Valenta (úplně vlevo) vstřelil dvě branky v jednom utkání podruhé za sebou. Ilustrační foto: Petr Rubal

Třinecká taktika dostala trhliny už v desáté minutě, ve které domácí otevřeli skóre. „Chtěli jsme hrát z bloku a čekat na brejky, tohle Vítkovicím nesedí. Rychle inkasovaná branka ale ovlivnila náš plán a situace se otočila. Najednou jsme dobývali branku my a začalo se hrát stejně jako v Ústí nahoru dolů,“ uvedl třinecký trenér Svatopluk Habanec.

„Jsme z výsledku špatní. Vypadá ošklivě, že s posledním týmem dostaneme nakládačku.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Zápas se lámal na přelomu prvního a druhého poločasu, ve kterém Vítkovice odskočily dvěma góly na 3:1. Těsně před druhou trefou domácích se zranil hrotový útočník Leonid Akulinin.

„Nebylo to příjemné. Nemůžu říci, že by teď podával nadstandardní výkony, ale dokáže podržet vepředu míč, uklidnit hru. Je platný i při standardkách soupeře v naší šestnáctce. Možná by tak nepadl gól do šatny. Každopádně takový typ hráče nám chyběl,“ pokračoval kouč.

Jeho svěřenci inkasovali brzký gól i po změně stran. „V kabině jsem o přestávce viděl touhu zlomit zápas na naši stranu. Chtěli jsme utkání dohrát minimálně do remízky. Nezachytili jsme ale začátek druhého poločasu a po další naší ztrátě na půlce soupeře přidal soupeř třetí gól,“ řekl.

Valenta svou druhou brankou v utkání snížil, ale domácí v závěrečných minutách pojistili dvěma góly vítězství, které jim ještě dává naději na záchranu. Třinec, kterému budou do konce sezony chybět i stopeři Imrich Bedecs a David Gáč, tak inkasoval v posledních pěti utkáních hrozivých 18 gólů.

„Za stavu 2:1, 3:1, 3:2 jsme si vypracovali několik velkých tutovek. Celkově si obě mužstva vytvořila hodně šancí, klidně to mohlo skončit 7:7,“  podotkl kouč. „Z hlediska naší defenzívy se jednalo o fiasko, pět inkasovaných branek je moc. Zápas definitivně zlomil čtvrtý gól, kdy se po naší standardce dostal soupeř do brejku a zvýšil. Jsme z výsledku špatní. Vypadá ošklivě, že s posledním týmem dostaneme nakládačku,“ uznal.

Třinec se střetne v příštím utkání tuto neděli od 17.00 se Sokolovem, který je v tabulce o pět bodů za nimi. Utkání se odehraje kvůli zvýšeným bezpečnostním opatřením bez diváků. „Čeká nás bohužel zápas roku. Chceme vyhrát, abychom soupeřům, kteří bojují o záchranu odskočili. Musíme udělat vše pro to, abychom uspěli,“ uzavřel Svatopluk Habanec.

Vítkovice – Třinec 5:2 (2:1)
Branky: 10. Buchvaldek, 41. Motyčka, 47. Chvěja, 84. Kania, 90. Matoušek – 17. a 69. Valenta
Třinec: Chmiel – Omasta, Kušnír, Šuľa, Janoščín – Vaněk (61. Samiec), Machalík (46. Weber) – Hlúpik, Valenta, Puchel (67. Wojnar) – Akulinin (40. Cienciala). Trenér: Habanec

 

Další zprávy z regionu