Třinečtí fotbalisté začali sezonu dvěma domácími prohrami

Třinečtí fotbalisté odstartovali nový druholigový ročník dvěma domácími prohrami. V úvodním kole podlehli Ústí nad Labem 2:3 a o týden později vyšli naprázdno i v souboji s Duklou Praha po výsledku 1:3.

Třinecký zadák Matěj Hýbl (vpravo) zastavuje protihráče. Foto: ba

„Největší problém je v naší defenzívě. Chceme hrát vzadu na nulu, ale děláme strašné individuální chyby, kterou soupeř nedělá, a navíc ty naše potrestá. Na druhou stranu jsem před sezonou říkal, že prohrát se může, ale musí to být po dobrém výkonu, a myslím, že s Duklou jsme 60 až 65 minut nehráli špatně. Toho se musíme držet,“ uvedl sportovní ředitel FK Fotbal Třinec Marek Čelůstka.

„Největší problém je v naší defenzívě. Chceme hrát vzadu na nulu, ale děláme strašné individuální chyby, kterou soupeř nedělá, a navíc ty naše potrestá.“Sportovní ředitel Marek Čelůstka

Třinec inkasoval v souboji s Ústím ve třetí minutě a podruhé krátce po přestávce. V obou případech po krásných střelách. I přes nepříznivý vývoj se naši hráči nepoložili a vyrovnali slepenými góly, ale hosté rozhodli trefou v 85. minutě.

„Výsledek je špatný, ale za druhý poločas se nemusíme stydět. Bylo pozitivní, že jsme vyrovnali z 0:2 a vrátili se do zápasu. Snažili jsme se přidat vítězný gól, ale nakonec jsme neudrželi ani remízu. Myslím si, že jsme si ji a bod zasloužili. Doplatili jsme ale na špatné vstupy do obou poločasů a že jsme ke konci zápasu neubránili jeden brejk,“ uvedl třinecký brankář Jiří Adamuška.

Třinec prohrával rychle i v utkání s Duklou. Po půl hodině hry vyrovnal hlavou Petráň, ale v dalším průběhu zastavila naše hráče tyč a břevno. Soupeř strhl výhru na svou stranu dvěma trefami v posledních deseti minutách.

„Prohra mě hrozně mrzí, protože byla absolutně nezasloužená. Myslím si, že jsme sehráli výborný zápas, ale bohužel nás kosí maličkosti, které rozhodují v náš neprospěch. Neproměnili jsme několik vyložených šancí, tu největší měl Foltyn a pak přišlo nedorozumění brankáře se stoperem, po kterém následoval zbytečný roh a gól na 1:2. Bod jsme si zasloužili, až na ty chyby jsme odehráli velmi dobré utkání. Kluci to odmakali, favorizované Dukle jsme byli rovnocenným soupeřem,“ řekl k utkání třinecký trenér František Straka.

Jeho svěřenci budou o první body bojovat v Chrudimi, která také začala sezonu dvěma porážkami.

Třinec – Ústí 2:3 (0:1)
Branky: 59. Hýbl, 63. vlastní gól Plachý – 3. Ogiomade, 54. Bílek, 85. Krobot. Diváci: 280.
Třinec: Adamuška – Foltyn, Bedecs, Klusák, Hýbl (79. Puchel) – Omasta (72. Bolf), Habusta, Weber, Javůrek (46. Kania) – Juřena (79. Steinhübel), Petráň. Trenér: Straka.

Třinec – Dukla Praha 1:3 (1:1)
Branky: 31. Petráň – 8. Barac, 81. Fábry, 90. Kim.
Třinec: Adamuška – Szewieczek, Foltyn, Klusák – Omasta, Weber (70. Steinhübel), Buneš (85. Kania), Habusta, Hýbl (70. Javůrek) – Petráň, Juřena. Trenér: Straka.

Další zprávy z regionu