Třinečtí fotbalisté zaskočili Ružomberok, pokazili mu generálku

Fotbal Třinečtí fotbalisté pokazili Ružomberoku generálku před startem nejvyšší slovenské soutěže. Na hřišti čtvrtého týmu první ligy vyhráli 1:0 gólem Michala Klece z 89. minuty.

Třinecký trenér Jiří Neček je zklamán, že jeho svěřenci prohráli na jaře oba zápasy s celkovým skóre 1:6. Archivní foto: Petr Rubal

„Je to povzbuzující výhra nad týmem, který v přípravě porážel kvalitní soupeře. Naše mužstvo má na čem stavět a někteří hráči (Bedecs, Šula a Janoščín) si nasadili opravdu vysokou laťku. Jen si přeju, aby nám tahle forma vydržela i do mistrovských zápasů,“ uvedl třinecký trenér Jiří Neček.

„Naše akce měly hlavu a patu. Mám radost, že jsme zúročili, co trénujeme.“Třinecký trenér Jiří Neček

Potěšil ho nejen výsledek, ale i výkon. „Ve druhém poločase jsme byli hernější, naše akce měly hlavu a patu. Mám radost, že jsme zúročili, co trénujeme. Renda Dedič nastřelil zhruba v 70. minutě tyč, ale v závěru jsme přeci jen dali gól po hezké kombinaci, na jejímž konci hlavičkoval Klec po výborném centru Omasty,“ pokračoval.

Třinec také potřetí v řadě nepustil ani jeden gól, naposledy jeho defenzívu překonaly Katowice. „V Polsku to ještě vázlo, dělali jsme hrubky. Ale jinak obrana pracuje výborně a skvěle chytají také oba gólmani. Například v Ružomberoku chytil Bártič ve druhém poločase dvě vyložené šance,“ řekl kouč.

Třinec se tuto neděli představí v Žilině a příští pátek se střetně v posledním utkání přípravy s Frýdkem-Místkem. První jarní kolo druhé ligy je na programu 2. března.

Ružomberok – Třinec 0:1 (0:0)
Branka: 89. Klec
První poločas: Adamuška – Ilko, Šula, Bedecs, Janoščín – Buchvaldek, Nazareno, Vaněk, Janošík – Omasta – Arroyo.
Druhý poločas: Bárta – Ilko, Šula, Bedecs, Janoščín – Omasta, Weber, Klec, Vaněk (65. Samiec), Cienciala – Dedič. Trenér: Neček

 

Další zprávy z regionu