Třinečtí futsalisté chtějí hrát na špici, na postup ale nemyslí

Futsalisté SKP Ocel Třinec obsadili v minulé sezoně po pádu z nejvyšší soutěže šestou příčku. Loňský výsledek hodlají napravit. Opětovný návrat do první ligy ale není na programu dne.

Třinečtí futsalisté v prvním domácím utkání rozdrtili exligovou VŠB Ostrava. Foto: Petr Rubal

„Bylo to nejhorší umístění v historii našeho klubu, chceme ho vylepšit. Myšlenky na postup ale nemáme. Rádi bychom skončili nejhůře do třetí příčky. V soutěži ale bude spousta těžkých zápasů a také nováčci z Vyškova a Olomouce vypadají zatím velice silně,“ uvedl místopředseda oddílu Ondřej Kreželok.

„Rádi bychom skončili nejhůře do třetí příčky. Myšlenky na postup ale nemáme.“Místopředseda oddílu Ondřej Kreželok

Třinec vstoupil do sezony výhrami 7:3 v Jakubčovicích a 8:1 nad exligovou VŠB Ostrava. V posledním kole ale podlehl na palubovce nováčka z Vyškova 2:5.

„První dva zápasy ukázaly, že pokud se sejdeme v plné síle, jsme schopni podávat velice dobré výkony a hrát na špici. Naopak duel ve Vyškově upozornil na náš největší problém, který nás trápil i minulou sezonu. Na utkání jsme jeli pouze v šesti lidech do pole. V takovém počtu pak nejde hrát úplně naše hra, protože je fyzicky náročná, a to šest lidí nezvládá,“ pokračoval.

Podle Kreželoka je klíčem k úspěchu právě to, aby měli i na zápasech venku alespoň dvě kompletní čtyřky. „Herní kvalitu máme a víme o ní, ale pokud budeme stejně jako loni většinu venkovních zápasů objíždět v šesti a méně lidech, nastane problém. V opačném případě, tedy pokud se sejdeme, tak jsem přesvědčen, že do třetí příčky budeme,“ dodal.

Pracuje se i na rozšíření kádru. „Teď by se mělo zapojit pár kluků, kteří u nás hráli za juniorku a již skončili ve fotbalovém Třinci, tak snad nám pomohou a stanou se posilami. Kádr se jinak prakticky nezměnil. Jen do VŠB Ostrava odešel Rostislav Kisza, který tam studuje. Do týmu přišel prozatím Lukáš Teofil, který je naším odchovancem a vrátil se po působení v USK Ostrava,“ uzavřel Ondřej Kreželok.

V nejbližším utkání hostí Třinec v hale STaRS tento pátek od 20.00 nováčka z Olomouce.

 

Další zprávy z regionu