Třinečtí zápasníci potrápili favorizované týmy

Třinečtí zápasníci mile překvapili svého trenéra Libora Lipowského výkony v první lize družstev mužů. V úvodním kole, které se konalo v hale STaRS, potrápili i favorizované týmy, kde se koncentrují čeští reprezentanti.

Dalibor Sikora (vpravo) porazil Ondřeje Michnu z Olympu Praha. Foto: Roman Baselides

Olympu Praha podlehli 13:25 a Havlíčkovu Brodu 14:21. V boji o třetí místo Třinec prohrál s Krnovem 16:20 a na závěr rozdrtil Moravskou Ostravu II 31:8.

„Kluci bojovali, snažili se, vzájemně se hecovali a fandili. Mám dobrý pocit z toho, jak při sobě drželi a jak výborně zápasili. Dojem mi kazí pouze rozhodčí, který nás připravil o body, a mrzí i těsná prohra s Krnovem. Scházelo málo. Rozhodlo, že jsme neměli na turnaji obsazenou jednu z osmi vah (tým si připisuje nejvyšší možnou prohru 0:5). Jakub Bielesz, jednička české juniorské reprezentace, by Chalupu porazil. A ještě nám chyběl také Jan Cymorek, další juniorský reprezentant,“ uvedl Lipowski.

Šestnáct bodů získal na turnaji Martin Herman, Dalibor Sikora jich vybojoval o dva méně. Cenný skalp připsal David Tomiczek, který porazil reprezentanta Hausera a týmu přidal stejně jako Adam Göllner deset bodů. David Kopřiva přispěl jedenácti body, Tomáš Kisza a Vojtěch Sikora nasbírali shodně po šesti a Jakub Supik jeden.

„Předpokládám, že se budeme v soutěži rvát o třetí místo s Krnovem, ale když budeme v plné síle, můžeme za příznivých okolností porazit i první dva týmy.“Třinecký trenér Libor Lipowski

„Všichni se rvali, co mohli. Nad všemi našimi zápasníky ale vyčníval Dalibor. Měl těžké soupeře, porazil už poněkolikáté Jandu, poté i Michnu, borce z Olympu a Havlíčkova Brodu. Prohrál jen s Dadákem, který nedávno porazil vicemistra světa a má skvělou formu. A i když má soupeř mnohem více natrénováno, protože Dalibor upřednostňuje studium na vysoké škole, tak svedli vyrovnaný souboj. Byla to krásná rvačka,“ dodal.

V soutěži se uskuteční celkem pět kol, každé družstvo hostí jedno. Výsledky všech turnajů se budou sčítat a na konci se vyhlásí mistr ČR. Třinecký tým v předchozích dvou letech získal shodně bronz.

„Předpokládám, že se budeme rvát o třetí místo s Krnovem, ale když budeme v plné síle, můžeme za příznivých okolností porazit i první dva týmy. Hlavní pro nás ale je, aby kluci sbírali zkušenosti v kvalitních zápasech. Turnajů mužů v naší republice moc není a my máme v soutěži suverénně nejmladší tým. Nastupují za nás kadeti, junioři, vymyká se jen Vojta (Sikora), který je ve 25 letech mazákem,“ pousmál se Libor Lipowski.

Další zprávy z regionu