Třinečtí zápasníci předčili na mistrovství ČR očekávání trenéra

Třinečtí zápasníci získali pět medailí na mistrovství ČR mužů, které se konalo v hale STaRS. Martin Herman vybojoval stříbro, čtveřice David Tomiczek, Jan Cymorek, Rostislav Pavlosek a Jakub Supik se radovala z bronzu.

Deset třineckých zápasníků startovala na MČR mužů. Polovina z nich brala medaili. Foto: archiv oddílu

„Jsem velmi spokojený. Zopakovali jsme výsledek z minulého roku, když jsme získali také pět medailí. Sice nám chybí zlatá, ale sjela se k nám větší konkurence a startovala tu kromě Omarova kompletní česká a juniorská reprezentace. Tipoval jsem, že u nás zůstanou tři čtyři medaile, pět je nad plán.“ řekl třinecký trenér Libor Lipowski.

„Startovala tu kromě Omarova kompletní česká a juniorská reprezentace. Tipoval jsem, že u nás zůstanou tři čtyři medaile, pět je nad plán.“Třinecký trenér Libor Lipowski

Herman, který se v minulém roce stal mistrem ČR, prohrál v kategorii do 97 kilogramů jen s pozdějším vítězem Ondřejem Dadákem. Další zápasy vyhrál před časovým limitem – dvakrát na lopatky a jednou na technickou převahu. „Obhajoval titul, ale v jiné váze (do 87 kg). To je velký rozdíl, navíc měl po zranění. Zápasil moc pěkně, a hlavně mě překvapil, když porazil oddílového kolegu Dalibora Sikoru, který tuto váhu pravidelně uspěšně zápasí. Ale vyhrál zcela zaslouženě,“ podotkl trenér.

Nadchlo ho, jak se o medaili rval Tomiczek (kategorie do 72 kg). „Řekl bych, že podal nadlidský výkon. Má sedm tréninků za poslední dva měsíce, protože byl jednu polovinu nemocný a druhou si plnil povinnosti do školy (diplomová práce). Přesto se pral v šestiminutových bitvách a dokázal je vyhrát. Jsem z toho úplně hotový. Pamatuju si, že když začínal, kondičně byl po minutě mrtvý. Prohrál jen s vítězem, na zlatou neměl. Ale ukázal, že má srdíčko. Nic nevzdal, urval bronz vůlí. Potvrzuje to i boj o třetí místo, ve kterém soupeře přetlačil 3:0,“ řekl Lipowski.

Cymorek (do 77 kg) je v české juniorské reprezentaci a na turnaji prohrál jen s pozdějším mistrem. „Zápasil perfektně. Měl těžké soupeře, sváděl s nimi velké boje a dva zápasy vyhrál,“ komentoval trenér jeho výkon. Navíc neměl ani Pavlosek (do 87 kg). „Vrátil se po delší odmlce k zápasu, začal u nás trénovat děti a sám se připravuje zhruba rok. Ve skupině měl ale současného (Novák) a bývalého (Konvičný) reprezentanta. Ti byli nad jeho síly,“ dodal.

Jakub Supik (do 63 kg) získal loni titul, tentokrát si pohoršil o dvě příčky. „Porazil dokonce druhého, ale bodově za ním zaostal. Až v posledním utkání naplno ukázal, co umí. Do té doby zápasil stylem, že nechce prohrát. Jenže bez chvatu to nejde a na závěr se konečně krásně porval,“ řekl Lipowski.

Další zprávy z regionu