Umíme hrát líp, řekl Adámek po prohře se Spartou

Třinečtí hokejisté podlehli doma Spartě 2:4 a prohrávají v sérii 1:2. Oceláři vyrovnali trefami Adámka a Marcinka, ale na trefu Kempného ze 36. minuty už nenašli odpověď. Zápas se protáhl i kvůli díře v ledu zhruba o 45 minut.

Obě strany si nedarují kousek ledu a dochází před brankáři k strkanicím. Foto: Petr Rubal

„Asi to Sparta víc chtěla,“ zamýšlel se Marian Adámek. „Jak my jsme to chtěli víc v druhém zápase (výhra 3:2 v prodloužení), tak teď z nás nesršela energie. Nebylo to stejné jako minule, kdy jsme si říkali, že za tím půjdeme a věřili jsme tomu. Byli jsme zase takoví nějací… Umíme hrát líp,“ doplnil.

?Jak my jsme to chtěli víc v druhém zápase (výhra 3:2 v prodloužení), tak teď z nás nesršela energie. Nebylo to stejné jako minule, kdy jsme si říkali, že za tím půjdeme a věřili jsme tomu. Byli jsme zase takoví nějací… Umíme hrát líp,“Marian Adámek

Adámek inkasoval v polovině úvodní třetiny za stavu 0:0 od Miroslava Formana úder hokejkou mezi nohy. Sparťanský útočník přiznal, že šlo jeho nešikovnost, nikoli o úmysl. Oceláři ale nejenže nevytěžili nic z pětiminutové přesilové hry, ale dokonce v ní inkasovali. Sólový únik proměnil Horák kličkou mezi betony Kacetla.

„Bohužel jsme přesilovou hru, která nás vždy zdobila, nevyužili. Nemyslím si ale, že by se tady lámal zápas,“ řekl třinecký kouč Zdeněk Moták. Dodal, že soupeř měl ale dvě třetiny navrch. „Sparta lépe bruslila, byla silnější, vyhrávala osobní souboje. My jsme ukázali svou sílu až ve třetí třetině a hráli jsme hokej, který bychom chtěli hrát. Měli jsme v ní poměrně dost vyložených šancí, bohužel jsme je neproměnili, a proto je výsledek, jaký je,“ doplnil.

Adámek svým premiérovým gólem v play off extraligy mužů vyrovnal 39 sekund před koncem první třetiny na 1:1. Se štěstím, jeho přihrávku si srazil do vlastní sítě Sobotka, který ale ve 23. minutě vrátil hostům vedení po povedené souhře. Už za 16 sekund se trefil z mezikruží Marcinko a stylově oslavil příchod svého syna Leona na svět. Kvůli porodu vynechal slovenský útočník minulé utkání. Kempný poté skrytou střelou od modré čáry rozhodl.

Start třetí třetiny se zpozdil kvůli díře v ledu. „Kluci říkali, že rýha tam byla už ke konci druhé třetiny. Chtěli jsme hlavně co nejdříve hrát a naštěstí se zápas dohrál,“ řekl Adámek. „Nám dlouhá pauza pravděpodobně prospěla, protože jsme konečně hráli hokej, jaký chceme hrát. Mohli jsme nejméně srovnat,“ doplnil Moták.

Sparta si vydechla až se závěrečným klaksonem, když v poslední sekundě pojistil její výhru Tomášek při hře Třince bez gólmana.

„Musíme do hry vložit více energie hned od začátku. Proměňovat šance a více si věřit na puku. Myslím, že nám to trochu chybí, hlavně v útočném pásmu. Musíme se vrátit k poctivé práci a ukázat jim, že jsme tady doma a vrátit se do série,“ řekl směrem ke čtvrtému utkání Adámek, který se v utkání i pobil s Buchtelem. „Přijímat rány se musí. Trošku jsme se pošťuchovali, chytili se. Nic velkého. To k play off patří, jdeme dál,“ mávl rukou.

Série pokračuje v Třinci v pátek od 19 hodin.

Třinec – Sparta Praha 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Adámek (Chmielewski, Dravecký), 23. Marcinko (Růžička, Daňo) – 10. Horák, 23. Sobotka (Moravčík, Řepík), 36. Kempný (Sobotka, Kaše), 60. Tomášek. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Axman, Rampír. Vyloučení: 1:0, navíc Adámek – Buchtele oba 5 min., Forman 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, Jeřábek, Adámek, Doudera – Růžička, Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký, Vrána, Chmielewski – Kurovský, Roman, Buček – Hrňa. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu