V Oldřichovicích se červenalo, Nýdek neměl brankáře

Tři červené karty udělil rozhodčí v Oldřichovicích, které i přes více než hodinové oslabení zdolaly v derby Mosty 2:1. Zapeklitou otázku řešil trenér Nýdku Tomáš Hadrava – k dispozici neměl klasického gólmana.

Gólman Oldřichovic Josef Fuják zvládl zápas I. B třídy i v 55 letech. V 17. minutě nahradil vyloučeného Petra Bašandu a chytil v derby i gólovku svému synovi Dominikovi. Foto: ba

Jako první zamířil v Oldřichovicích do sprch v sedmnácté minutě domácí brankář Petr Bašanda a v závěru ho následoval spoluhráč Dominik Šipoš, jehož zákrok zezadu označil hlavní arbitr v zápise jako surový. Faulovaný hostující kapitán Petr Šafařík šel ven za oplácení.

„Zápas nijak nevybočoval z normálu. I když padaly červené karty, hrálo se bez zákeřností a rozhodčí všechny tři situace posoudil správně. Pískal celý zápas dobře.“Vedoucí mužstva Mostů David Tryska

„Mosty hrají od podlahy, s nikým se nepářou, a navíc to bylo derby. Neřekl bych ale, že by byl zápas vyhecovanější než jindy,“ uvedl trenér Oldřichovic Miloš Koloničný. Na druhé straně vedoucí Mostů David Tryska souhlasil. „Zápas nijak nevybočoval z normálu. I když padaly červené karty, hrálo se bez zákeřností a rozhodčí všechny tři situace posoudil správně. Pískal celý zápas dobře,“ dodal.

Oldřichovice poslaly do branky pětapadesátiletého Josefa Fujáka, který v zápase vychytal tutovku svému synovi Dominikovi. „Jinak je pravda, že jsme si moc šancí nevypracovali. Vázla nám finální přihrávka a Oldřichovice bránily dobře. Semkli se a někdy se stává, že se proti desíti hraje hůře. To byl náš případ,“ řekl Tryska. Vítězný gól na 2:1 se zrodil v 73. minutě po chybě gólmana Kotka, který podběhl po rohu centr a Michal Niemiec rozhodl.

Do branky Nýdku s postavil Matěj Hojdysz a zápas I. B třídy na hřišti ambiciózních Řepišť, který skončil 2:7, si protrpěl. „Některé góly by za normálních okolností v naší síti neskončily. Ale nic mu nevyčítáme. Nikdo z pole se do branky pochopitelně nehrnul, zaslouží si spíš pochvalu za odvahu, že tam vlezl,“ uvedl Hadrava, který nastoupil poprvé po zranění a v utkání vyrovnal na 2:2. Domácí ale v rozmezí 42. až 58. minuty odskočili čtyřmi góly. „Snažili jsme se je potrápit a v prvním poločase jsme se drželi. Vyrovnali jsme, ale soupeř byl lepší,“ uznal.

Vendryně si po excelentním vstupu do sezony (výhra 8:3 nad Staříči) připsala v následujících třech zápasech I. B třídy jen bod. Naposledy prohrála v Petrovicích 1:4, do 76. minuty ale ztrácela jen jeden gól.

Hnojník udržel výhru v dlouhém oslabení, Liberda vstřelil čtyři góly za sedmnáct minut

Stejně jako Oldřichovicím neuškodilo dlouhé oslabení ani Hnojníku, který zvítězil v I. A třídě po divokém průběhu na hřišti Lučiny 5:3. Už v 19. minutě vedl 4:0, ale po půl hodině hry už měl jen jednogólový náskok. Navrch po třetím gólu domácích obdržel útočník Vojtěch Zábelka druhou žlutou kartu – obě za řeči.

„Pamatuju si, že v I. B třídě jsme nad Lučinou taky vedli 4:0, góly jsme taky dávali z brejků, a stejně jsme remizovali. Když snížili na 3:4 a byl vyloučen náš nejlepší hráč, říkal jsem si, že budeme rádi za plichtu. Měli územní převahu, něco si vypracovali, ale nic ve stylu, že by šel jejich hráč sám na gólmana. Kluci hráli obětavě, něco pochytal gólman a pátou brankou jsme je zlomili,“ uvedl trenér Hnojníku Alois Mikunda. Skóre uzavřel v 67. minutě Jiří Lachowicz, který tak zkompletoval hattrick.

Skvělou střeleckou formu má Aleš Liberda, s osmi góly aktuálně nejlepší střelec krajského přeboru. Bystřický útočník se trefil v souboji s Čeladnou čtyřikrát v rozmezí 19. až 36. minuty a nasměroval tým k výhře 5:0. Druhý regionální zástupce v soutěži Český Těšín podlehl doma Hlubině 2:4. Podle slov hrajícího trenéra Petra Joukla odehráli nejhorší první poločas sezony, který vygradoval v závěru třemi inkasovanými brankami na 0:3.

Smilovice získaly v I. A třídě první body v sezoně, když v Libhošti vyhrály přesvědčivě 4:1. Vítězný gól si připsal Adam Kotas, nová posila z Českého Těšína. Na 3:0 a 4:1 upravoval skóre Petr Dytko. V tabulce přeskočily Jablunkov, který prohrál se Starým Městem 1:2 a na kontě má jen jeden bod.

Podrobnosti najdete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu