V Těšíně zabraly pohovory, Mosty schytaly debakl a jsou poslední

Fotbalisté Českého Těšína porazili favorizovanou Břidličnou 2:1 a připsali si první výhru v krajském přeboru v sezoně. Bystřice, nováček soutěže, ani na šestý pokus nevyhrála.

Patrik Matuszek je v posledních dvou letech stálicí těšínské sestavy: Foto: Roman Baselides

„Anglický týden se nesl v duchu pohovorů a jsem rád, že zabraly. Hráčům jsem v nich hlavně vysvětloval, že je nutné plnit úkoly, které jim zadám. A proti Břidličné, která má zkušený mančaft, byla právě herní disciplína základem našeho vítězství,“ uvedl trenér Ľubomír Luhový.

„Hráčům jsem hlavně vysvětloval, že je nutné plnit úkoly, které jim zadám.“Trenér Českého Těšína Ľubomír Luhový

Český Těšín v tabulce přeskočil Bystřici. Nováček soutěže remizoval v Dolní Datyni remizoval 0:0, na kontě má dva body a je předposlední. „Výkony jdou nahoru, zvedáme se. Jen se to nepromítá ve výsledcích,“ mrzelo trenéra Bystřice Zdeňka Černeka.

Smilovice vydřely v I. A třídě výhru 2:1 nad poslední Dolní Lutyní. Jablunkov dominoval v první půli s Vratimovem, ale převahu nezúročil a nakonec byl rád za remízu 1:1.

Tři týmy z našeho regionu jsou na špici I. B třídy. Vede Hnojník, který uspěl v Sedlišti 1:0 a vyhrál v soutěži i čtvrtý zápas. Druhý je Nýdek, ale poprvé ztratil body. Doma přišel o dvoubrankový náskok a rozešel se Staříčí smírně 2:2. Čtvrté jsou Oldřichovice, které v posledním utkání překvapivě vyhrály na hřišti ambiciózních Věřňovic 3:1.

Nečekaným debaklem skončilo derby dvou týmů, které v I. B třídě neměly na kontě po třech kolech ani jednu výhru. Vendryně deklasovala Mosty u Jablunkova 5:0. Hattrickem se blýskl Robin Pliska,

Mosty se propadly na dno, jako jediné ještě nezískaly v soutěži ani bod. „Zase nám chyběli čtyři hráči základu a nemáme tak široký kádr, abychom se s tím vyrovnali. Ve čtyřech zápasech zasáhlo do hry už 25 hráčů. Protočili jsme tři gólmany, obrana nehrála ani jednou ve stejném složení. I to je důvod, proč jsme tam, kde jsme,“ vysvětlil trenér Mostů u Jablunkova Radim Mikulka.

Další ohlasy trenérů k jednotlivým zápasům včetně statistik najdete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

 

Další zprávy z regionu