Vážné zranění Jeřábka zastínilo výhru Ocelářů nad Pardubicemi

Obránce Ocelářů Jakub Jeřábek utrpěl otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti a podstoupil operaci v třinecké nemocnici. K vážnému zranění došlo v prodloužení po střetu s pardubickým útočníkem Richardem Pánikem.

Jakub Jeřábek opustil hrací plochu se zafixovanou nohou na nosítkách a velkých bolestech. Foto: Lukáš Filipec

Pánik vedl útočnou akci, ztratil po kontaktu s Nestrašilem rovnováhu a při pádu podrazil Jeřábka a zalehl mu pravou nohu. Obránce Ocelářů si ji držel v oblasti kotníku, kterou mu lékař během několikaminutového vyšetření zafixoval. Hrací plochu opustil na nosítkách ve velkých bolestech.

„Ani mě tak ale neštve ztracený bod jako to, že jsme přišli o jednoho z našich nejlepších hráčů, to je pro nás velká ztráta. I všechny tři body bych dal Pardubicím, jen aby byl Keba (Jakub Jeřábek) v pořádku. Jak křičel (bolestí), to zamrazí každého.“Patrik Hrehorčák

„Celý dnešní sport zastiňují myšlenky na Kubu Jeřábka. Kubo, drž se, prosím Tě. Druhá věc je ta, že někteří aktéři dnešního utkání by se měli stydět. To je všechno,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. Neměl náladu hodnotit zápas, ve kterém Oceláři vyhráli nad lídrem soutěže 4:3 po nájezdech. „Jsem nasranej,“ doplnil kouč. Nedohrál ani další klíčový bek Martin Marinčin, jemuž se ozvalo starší zranění, a proto jej stáhl z preventivních důvodů.

Třinec také ztratil v posledních sedmi minutách třetí třetině vedení 3:0. „Ani mě tak ale neštve ztracený bod jako to, že jsme přišli o jednoho z našich nejlepších hráčů, to je pro nás velká ztráta. I všechny tři body bych dal Pardubicím, jen aby byl Keba (Jakub Jeřábek) v pořádku. Jak křičel (bolestí), to zamrazí každého. Těžko hodnotit zápas,“ řekl Patrik Hrehorčák, který zvyšoval ve 25. minutě na 3:0.

Pardubice si vynutily prodloužení i díky dvěma gólům Pánika, který začal sezonu v Třinci a v lednu byl vyměněn za Ciencialu. U fanoušků Ocelářů ale upadl v nemilost. Podezírali jej ze simulování, u rozhodčích si vykoledoval tři přesilové hry. Z té poslední vyrovnal na 3:3, po čemž provokativně bouchal do plexiskla před třineckým kotlem a vysloužil si vulgarity. Už po svém prvním vstřeleném gólu si vyslechl pískot.

„Nepatří na stadiony to, co skandovali. Toto jsem nikdy nezažil. Bohužel se to stalo zrovna v Třinci, kde jsem vyrůstal,“ mrzelo Pánika. Ke střetu s Jeřábkem uvedl, že by jej neuměl popsat, kdyby si situaci neprohlédl na videu. „Nešťastně jsem upadl rovnou na (jeho) nohu. Doufám, že bude Keba v pořádku. Určitě to nebylo chtěné,“ dušoval se Pánik.

Výsledek už nemohl ovlivnit pořadí v tabulce. Pardubice půjdou do play off z nejvyšší pozice, Třinec ze třetí. Libor Hudáček, který se prosadil jako jediný v rozstřelu, ale podotkl, že motivace ani jednomu týmu nescházela.

„Jde o sebevědomí, každý sportovec chce vyhrát. Kdyby o nic nešlo, tak nehrají na sto dvacet procent třetí třetinu a nesnaží se vyrovnat, ale jen zápas dohrají. Viděli jsme play off zápas. Mělo to vše, co hokej potřeboval se šťastným koncem pro nás,“ vysvětlil.

Oceláři uzavřou základní část v neděli na ledě Brna. Play off odstartují 17. a 18. března domácími zápasy.

Třinec – Pardubice 4:3 po nájezdech (1:0, 2:0, 0:3 – 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Hudáček (Daňo, Cienciala), 23. Helewka (Vrána, Cienciala), 25. Hrehorčák (Helewka, Smith), rozhodující nájezd Hudáček – 54. Pánik (Sedlák, D. Musil), 59. Radil (Kousal, A. Musil), 60. Pánik (Čerešňák, Mandát). Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Axman, Blažek. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jeřábek, Šenkeřík -Růžička, Nestrašil, Voženílek – Hudáček, Cienciala, Daňo – Hrehorčák, Vrána, Helewka – Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu