Velká cena Třince v řecko-římském zápase zůstala opět doma

Družstvo trenéra Libora Lipowského obhájilo na Velké ceně Třince v řecko-římském zápase triumf z minulého ročníku. Jedenáct z dvanácti domácích zápasníků se dokonce umístilo na stupních vítězů.

Tomáš Trojka ve své kategorii dominoval a vyhrával před časovým limitem. Na technickou převahu porazil na snímku Petra Rubala i reprezentanta Kořána.

„Dopadli jsme nad očekávání dobře. Jsem nadšený nejen z výsledků, ale i z toho, jak hlavně kluci zápasili. Výborně technicky, vyzrále takticky,“ chválil Lipowski.

„Dopadli jsme nad očekávání dobře. Jsem nadšený nejen z výsledků, ale i z toho, jak hlavně kluci zápasili. Výborně technicky, vyzrále takticky.“Libor Lipowski

Podotkl, že se navíc prosadili v silné konkurenci. Přijeli zápasníci z Maďarska, Ukrajiny, Slovenska a další z českých oddílů.

„Obsazení bývá vždy slušné, ale letošní úroveň turnaje pozvedla účast dvou maďarských týmů včetně reprezentace kadetů. Když jsme je viděli, drbali jsme se s Kamilem Bojkem (předseda oddílu) na hlavě. Maďaři jsou o level, možná o dva před námi (ČR). Pravidelně bojují na ME a MS o medaile. Mysleli jsme si, že to u nás vymlátí a už nepřijedou. Ale kluci se vytáhli a příjemně překvapili. I Maďaři (skončili s v soutěži družstev druzí) vypadali spokojeně. Při odjezdu říkali, že to bylo very good (velmi dobré),“ pokračoval.

Třinec vyhrál před maďarskou reprezentací kadetů a třetím Baníkem Ostrava. „Vím, že jsou moji svěřenci dobří, ale poslední tři čtyři týdny mám stoprocentní účast na tréninku asi jen já. Trápí nás zdravotní problémy, nemoci, jinak by nás startovalo asi dvakrát tolik. Přiznám se, že jsem měl před turnajem obavy, i MČR totiž nedopadlo nedávno podle mých představ. Ale teď kluci ukázali, že jsou i na ligu nachystaní dobře,“ těšilo trenéra.

Největší dojem na něj udělal Trojka v kadetech ve váze do 71 kilogramů. „Jeho kategorie měla brutální úroveň. Za minutu ale rozbil na technickou převahu maďarského reprezentanta, soupeř jen nechápavě kýval hlavou. V dalších dvou zápasech zamával s oběma finalisty posledního MČR, kteří jsou v naší kadetské reprezentaci. Kořána hodil dvěma krásnými chvaty přes sebe a vyhrál 10:5 na body, druhého také porazil na technickou převahu. Jen těmi výkony potvrdil, že pokud by byl zdravý, mohl letos získat mistrovský titul. A podle mě i v juniorech. Je fakt dobrý,“ řekl.

Výsledky třineckých zápasníků
Vítězi: Tomáš Trojka, Martin Herman, Marek Szkandera a Anna Mazgajová
Druhá místa: David Tomiczek, Jan Cymorek, Patrik Sikora, Matěj Novák, Berenika Hojdyszová
Třetí místa: David Pastor, Daniela Hojdyszová
Páté místo: Štěpán Kozubík

Další zprávy z regionu