Vendryně šokovala Oldřichovice, Těšín byl i přes prohru 0:4 chválený

Oldřichovice podlehly v derby Vendryni 1:2. Domácí vedli gólem z penalty, kterou proměnil na konci prvního poločasu Janeček. Závěr ale patřil Vendryni a Pliska dvěma trefami v 86. a 90. minutě otočil na konečných 2:1.

Oldřichovický Radek Janeček zastavuje skluzem Marka Teofila z Vendryně. Foto: ba

„Domácí to už chtěli ukopat a čekali na naši chybu, ale ta nepřišla. Hráli jsme proti větru, připravovali jsme se na to, že druhý poločas bude o vůli a síle bojovat. Byli jsme i více soustředění,“ řekl Pliska.

„Domácí to už chtěli ukopat a čekali na naši chybu, ale ta nepřišla.“Útočník Vendryně Robin Pliska

Oldřichovice odstartovaly čtyřmi výhrami, v dalších čtyřech ale vůbec nebodovali. I minulé kolo ztratili vedení v Raškovicích v závěru. „Nevyšlo nám střídání, oba útočníci se neprosadili. S větrem v zádech jsme měli hrát něco úplně jiného. Neměli jsme nakopávat, ale krátkou přihrávkou jsme se měli dostat na polovinu soupeře a střílet. Sedla na nás deka,“ posteskl si trenér Oldřichovic Miloš Koloničný.

Jiné starosti mají v I. B třídě Mosty a Nýdek, které uzavírají tabulky. Oba týmy na svou první výhru stále čekají i po osmém kole. Mosty držely na hřišti Lokomotivy Petrovice až do 73. minuty bezgólový stav a naději na první bodový zisk v sezoně. Ve zbytku zápasu ale dvakrát inkasovaly a prohrály 0:2. Nýdek v Sedlišti vyrovnal ve 40. minutě na 1:1, ale před odchodem do kabin ještě inkasoval podruhé a nakonec prohrál 1:4.

V Břidličné se divili, proč má Těšín tak málo bodů
Fotbalisté Českého Těšína zanechali velmi dobrý dojem v Břidličné a sklidili od domácích pochvalu, přestože prohráli 0:4. Poslední tři góly inkasovali na hřišti druhého týmu krajského přeboru až v závěrečných deseti minutách.

„Do druhého gólu jsme hráli slušný zápas, zejména první půle byla dobrá a kluci výborně dodržovali taktiku. Chtěli jsme hrát z bloku a vyrážet do brejků, bohužel jsme žádný protiútok nedotáhli. Pozorně jsme ale bránili a nepouštěli je do vážnější šance. Až na jeden moment ze závěru poločasu. Šipula špatně odkopl jeden centr, z pětky poslal míč po zemi na penaltový puntík a domácí tím nepohrdli. Měli sice mírnou převahu, ale jinak v první půli nic neměli, vystřelili asi jen dvakrát,“ uvedl trenér Českého Těšína Petr Joukl.

Český Těšín klesl na předposlední místo, na kontě má jen čtyři body. „Domácí nás chválili, že jsme odehráli dobrý zápas a že jsme si takový výsledek nezasloužili. Divili se, proč s takovou hrou máme tak málo bodů. Herně se zvedáme, ale nedáváme góly a vzadu uděláme vždy nějakou chybu, kterou soupeř potrestá,“ vysvětlil Joukl.

Bystřice podlehla na svém hřišti Bílovci 0:3. Ještě za bezbrankového stavu orazítkoval domácí Kantor spojnici. Lídr krajského přeboru poté položil základ úspěchu góly ve 14. a 23. minutě.

Po změně stran domácí soupeře přitlačili. „Nevím, zda se Bílovec zaměřil na údržbu, ale měli jsme několik šancí, abychom snížili a zdramatizovali zápas. Králíček i Buryan ale zakončovali těsně mimo. Velkou šanci spálil hlavně Liberda, byl sám před gólmanem, ale šel do kličky, ve které ho brankář obral o míč. Soupeř uzavřel skóre až v závěru. Klukům jsem za výkon ve druhé půli poděkoval,“ dodal.

Jablunkov měl štěstí, Smilovice si zastřílely
Jablunkovští fotbalisté uhráli v I. A třídě remízu 2:2 na hřišti Lučiny. Bod jim zajistil v poslední minutě vlastní gól domácího hráče. Smilovice si bez problémů poradily s Dolní Lutyní 4:0.

„Zápas byl z naší strany až dominantní. Kluci hráli s velkým nasazením, vyhrávali osobní souboje a plnili do puntíku, co jsme si řekli. Výsledek mohl být ještě výraznější, protože jsme ještě hodně šancí spálili. Snad jsme si něco nechali na Hnojník, který nás čeká v dalším kole. Výkonem jsme se na derby ale dobře naladili,“ uvedl trenér Smilovic Jakub Štvrtňa.

Hnojník není v ideálním rozpoložení. Sezonu odstartoval skvěle, po čtyřech úvodních kolech měl na kontě osm bodů, ale další čtyři zápasy prohrál. Naposledy v Dobré 0:1, jediný gól padl v 71. minutě. „V zápase si nezasloužil ani jeden tým vyhrát. Bylo to strašné,“ přiznal trenér Hnojníku Alois Mikunda.

V okresní přeboru překvapilo béčko Smilovic, které si první výhru v sezoně připsalo na hřišti favorizovaných Nebor. Vítězství 1:0 zařídil Martin Lipowczan. V dalším derby se rozešel smírně Písek s Bukovcem 1:1. Hrádek prohrál v Pržnu 2:3 a nejhůře dopadl Milíkov, který schytal v Bašce debakl 0:7.

Další zprávy z regionu