Vítězná tečka hokejbalistů za těžkou sezonou

Třinečtí hokejbalisté se udrželi ve slovenské extralize. V baráži uspěli s Bratislavou Indians, kterou porazili v sérii 2:1 na zápasy. Oba týmy zvítězily doma, naši hráči v rozhodujícím duelu vyhráli 5:3.

Třinečtí hokejbalisté se radují ze vstřelené branky. Foto: Roman Baselides

Třinečtí přišli v první třetině rychle o vedení 2:0, ale v prostředním dějství soupeři opět odskočili o dvě branky. „Klíčové poté bylo, že jsme ubránili po snížení na 4:3 devadesát sekund dlouhé oslabení tří proti pěti. Rozdílem také bylo, že jsme se točili tři lajny, abychom se v tom vedru nezatavili, zatímco oni brzy stáhli hru na dvě řady. Ke konci jim pak docházely síly. Hráli jsme disciplinovaně, neopláceli jejich fauly a soustředili se na zápas. Šli jsme si za výhrou,“ těšilo předsedu hokejbalového oddílu Patrika Cieslara. Soupeře označil za velmi silného, který by si také zasloužil hrát extraligu.

V případě prohry by asi hrozil zánik
Předsedovi třineckého hokejbalového oddílu Patriku Cieslarovi se po zápase hodně ulevilo. „Nám všem,“ přiznal. „Nepřemýšlel jsem nad tím, co by bylo, kdybychom prohráli. Až by to přišlo, tak bychom se tím zabývali. Asi by nám zase reálně hrozil konec. Jsem rád, že to nemusíme řešit a že jsme v tomhle zápase o všechno zvítězili,“ dodal.

Třinecký hokejbalový oddíl prošel další těžkou zkouškou. Po administrativním vyloučení z české extraligy kvůli absenci hokejbalového sportovního centra přípravek (7-10let) vynechali sezonu 2016/17 a prakticky se jim rozpadl kádr, protože řada hráčů už působila jinde a nevrátili se.

„Nepřemýšlel jsem nad tím, co by bylo, kdybychom prohráli. Až by to přišlo, tak bychom se tím zabývali. Asi by nám zase reálně hrozil konec. Jsem rád, že to nemusíme řešit.“předseda třineckého hokejbalového oddílu Patrik Cieslar po vítězné baráži

„Mužstvo jsme úplně překopali. Z posledního play off 2016 jsme na startu sezony ve slovenské extralize měli jen tři hráče (Patrik Cieslar, Martin Konvička a Ondřej Rucki). První zápasy jsme hráli s jednou veteránskou a dvěma dorosteneckými lajnami. Bylo to složité. Postupně se vystřídalo snad všech 55 hráčů, které máme na soupisce, a postupem času se vykrystalizovaly tři čtyři řady, které jezdily pravidelně a táhly to. Moc si ale vážíme každého, kdo přišel pomoci a bojoval za náš dres,“ pokračoval.

Hledání optimální sestavy si vybralo svou daň – Třinec na podzim ani jednou nevyhrál. „Zlepšovali jsme se a i po těch počátečních přídělech jsme se spolumatadorem Petrem Zoubkem (trenér) nepochybovali, že náš čas přijde. Ale každá prohra nás srážela dolů a mrzelo nás, že jsme na podzim nebyli pro soutěž žádným přínosem. Takovou deku jsme nikdy nezažili, přitom jsme dělali všechno stejně jako dříve. Nikdo nám ale nic nevyčítal, nedával znát, že bychom byli trapní. Spíše nás to vnitřně štvalo, chtěli jsme soutěž jako zahraniční tým obohatit. Jsme opravdu vděční, jak nás přijali mezi sebe a jak se k nám chovají,“ řekl předseda oddílu.

Sérii nezdarů zlomili až v prvním jarním kole v Košicích a v průběhu jara ještě porazili oba pozdější finalisty. „To mě hrozně těšilo, je vidět i pokrok na mladých. Dorostenci nám pravidelně nastupují ve třetí lajně, tak by to mělo být. Jsem rád, že se chytli (např. Kisza, Holeksa, Cienciala, Baló, Klimek a další). Jaro už bylo skvělé. Jen bylo únavné, že jsme pak museli dva měsíce čekat na baráž,“ podotkl. „Věříme také, že další mladí na sobě budou pracovat a taky se někdo vyhoupne z našeho mladšího dorostu, který úspěšně hraje českou extraligu,“ uzavřel.

Třinec – Bratislava Indians 5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Góly a nahrávky: 7. Baló (Šmíček), 8. Říman (Tomis), 16. Dittmann (Konvička), 19. Daneček (Tomis, Říman), 35. Rucki (Kisza) – 9. Lukačovič (Voska, Lupták), 10. Zámečník (Voska, Lukačovič), 21. Lukačovič (Zámečník).
Třinec: Heczko – Konvička, Dittman, Lotko, Zahradníček, Šmíček, Kisza – Daneček, Tomis, Říman – Pail, Baló, Franek – Holeksa, Urbaník, Rucki – Cienciala. Trenéři: Zoubek a Cieslar.

Další zprávy z regionu