Vrzalová excelovala na ME

Simona Vrzalová patřila k nejpříjemnějším překvapením české výpravy na atletickém mistrovství Evropy v Berlíně. Českotěšínská rodačka překročila své plány a nejenže postoupila v běhu 1 500 metrů do finále, ale skončila v něm pátá. Ve slušném čase 4:06,47.

Simona Vrzalová se svým trenérem Augustinem Šulcem. Foto: archiv Simony Vrzalové

„Jsem moc spokojená, páté místo jsem nečekala. Čas mohl být samozřejmě lepší, ale když vezmu v potaz, že první kolečko (400 metrů) jsem zvládla za 72 sekund, tak je to kvalitní čas. Navíc poslední kilometr jsem běžela asi za 2:38, to je můj rekord,“ uvedla po závodě Vrzalová.

„Nechala jsem tam všechno. Nevím, co jsem mohla udělat lépe,“ dodala. „Také trenér byl nadšený. Hned mi po závodě řekl radostnou novinu, že jsem postoupila na Kontinentální pohár, protože jsem ze všech českých atletek dosáhla nejlepšího umístění v běžeckých disciplínách na dráze,“ těšilo ji.

Začala dělat shyby na hrazdě

Simona Vrzalová letos opět zrychlila, dokonce vytvořila v běhu na míli český rekord. Možná za jejím vzestupem stojí, že začala letos v březnu více posilovat na hrazdě. „V té době jsem udělala jeden shyb, teď třináct,“ pochlubila se. „Ale nevím, zda šla díky tomu má výkonnost nahoru. Je pravda, že se mi běhá lépe a připadám si silnější, ale dělám to hlavně proto, že mě to baví a dodává sebevědomí. Hrazdičku si vozím s sebou i na závody,“ pousmála se Simona Vrzalová.

Další zprávy z regionu