Vrzalová ví, že má na víc, než ukázala na halovém MS

Simona Vrzalová se potřebuje naučit přenést tréninkovou formu do závodu. Její trenér Augustin Šulc jí hlásil, že může 1500 metrů na halovém mistrovství světa zaběhnout i za 4:05 nebo 4:06, ale jeho odhad se nenaplnil. Trať zdolala za 4:14,11 a skončila 21.

Simona Vrzalová se svým trenérem Augustinem Šulcem. Foto: archiv Simony Vrzalové

„Jsem zklamaná, čas je hrozný,“ reagovala Vrzalová, která ví, že postupový čas do finále 4:09,31 byl v jejích silách. „Měla bych na něho mít. Vím, že na tréninku běhám skvěle, ale závody mistrovství světa na dráze i teď v hale byly katastrofou. Neprodala jsem to, na co mám,“ pokračovala českotěšínská rodačka.

Přitom si není vědoma chyby. „Takticky jsem neudělala nic špatně. Nestrkala jsem se, neobíhala zbytečně. Čekala jsem vzadu, šetřila síly a čekala na pravou chvíli, kdy můžu nastoupit. Ale holky byly rychlejší,“ dodala.

„Na tréninku běhám skvěle, ale závody mistrovství světa na dráze i teď v hale byly katastrofou.“Simona Vrzalová, odchovankyně třinecké atletiky, skončila v rozběhu předposlední

Vrzalová nastoupila v úvodním ze tří rozběhů, ze kterého postupovaly přímo první dvě závodnice. Finálovou šestku doplnily na celkových devět závodnic další tři s nejlepším časem. Odchovankyně třinecké atletiky měla trochu smůlu na soupeřky, protože s ní startovala Genzebe Dibaba a Laura Muir. Dvě nejlepší mílařky na světě.

„Bylo jasné, že postoupí. Soustředila jsem se na čas. Ale první rozběhy bývají ošidné, v dalších dvou už mohly ostatní vycházet z našich výsledků. Měla jsem připravených více variant a čekala, co udělají holky. Ale nesedlo mi to. Jsem zklamaná,“ uzavřela Simona Vrzalová.

Další zprávy z regionu