Výhru Ocelářů řídila druhá formace s uzdraveným Nestrašilem

Třinečtí hokejisté zdolali Karlovy Vary 4:2. Rozhodla druhá řada, která během 19. až 27. minuty dala první tři góly zápasu. Skóre otevřel Daňo, na něj navázal dvěma trefami Hudáček. Nestrašil, který hrál po měsíci, přihrál na dvě branky.

Druhá řada Ocelářů vstřelila první tři góly zápasu. Skóre otevřel Marko Daňo (vpravo). Foto: Petr Rubal

„První třetina byla vyrovnaná. Není úplně jednoduché dostat se do hry po dvanácti dnech bez zápasu. Druhá už byla dobrá, odskočili jsme, využili jsme šance. Ve třetí jsme si utkání zbytečně zkomplikovali. Trochu jsme znervózněli, ale podstatné je, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce a že bereme všechny tři body,“ uvedl asistent třineckého trenéra Vladimír Országh.

„Není úplně jednoduché dostat se do hry po dvanácti dnech bez zápasu. Druhá už byla dobrá, odskočili jsme, využili jsme šance.“Vladimír Országh

Daňo skóroval po skvělém pasu Čuksteho do odkryté branky. Hudáček korunoval tlak Ocelářů ve druhé třetině dvěma góly. Prosadil se po vyhraném vhazování z levého kruhu a po pěkné souhře celého útoku upravil na 3:0. Hosté snížili dorážkou Redlicha. Poté Třinec nevyužil 105 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale později Růžička po další vydařené kombinaci zvýšil na 4:1. Hosté už jen v oslabení zkorigovali výsledek.

„Těžko říct, jestli jsme polevili. Spíš to byla nezodpovědnost,“ řekl Nestrašil. „Dřív bychom za takového stavu hráli už velmi jednoduše a nechali soupeře, aby se do nás tlačil. Možná pořád ještě moc vymýšlíme, když vedeme takovým rozdílem. Některé věci byly zbytečné,“ uznal.

Třinec čeká ještě před Vánoci jeden zápas, ve čtvrtek hraje ve Vítkovicích. „Je to derby. Vždy je o prestiži, bývá více vyhecované. Oba zápasy jsme s nimi sice v této sezoně prohráli, ale byly vyrovnané. Pojdeme tam uhrát co nejlepší výsledek,“ podotkl Országh. Potěšilo jej, že se týmu i vyprazdňuje marodka – do hry zasáhl přesně po měsíci Nestrašil a po zlomenině nohy se vrátil Dravecký.

„Nechci mluvit sprostě. Bylo to na…těžké,“ řekl Nestrašil k návratu. „Když je člověk zraněný v horní části těla, může alespoň bruslit nebo dělat nohy. Ale zranil jsem se na tak blbém místě, že jsem čtyři týdny nemohl dělat prakticky nic. Jsem ale rád, že jsme vyhráli a snad to bude příště lepší,“ věří. Nestrašil je s 19 asistencemi třetím nejlepším nahrávačem extraligy v této sezoně.

Třinec – Karlovy Vary 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 19. Daňo (Čukste), 23. Hudáček (Nestrašil), 27. Hudáček (Daňo, Nestrašil), 52. Růžička (Voženílek, Marcinko) – 42. Redlich (Gríger, Havlín), 55. Beránek (Černoch). Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3309.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Havránek, Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Doudera – Růžička, Marcinko, Voženílek – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu