Vyřešili post hrotového útočníka, Akulinin se hned uvedl gólem

Třinecký fotbalový tým posílil v průběhu minulého týdne ukrajinský útočník Leonid Akulinin a v premiéře se uvedl gólem. Brno ale na jeho trefu našlo odpověď a srovnalo na konečných 1:1.

Třinečtí fotbalisté vyslali na branku více střel než Brno. Zápas ale skončil remízou. Foto: Petr Rubal

Třinec po odchodu Reného Dediče do prvoligové Opavy postrádal klasického hrotového útočníka. Nahradit by ho měl právě 195 centimetrů vysoký rodák z Doněcku.

„Řešili jsme v poslední době víza, proto se jeho příchod táhl,“ uvedl třinecký trenér Svatopluk Habanec. „Před třemi lety působil v Bohemce, ve které tvořil útočnou dvojici s Patrikem Schickem. Po příchodu trenéra Pivarníka už nedostával příležitost a vrátil se zpátky na Ukrajinu. Podle čísel není úplně Ronaldo nebo Messi, ale na hřišti je platný a to proti Brnu ukázal,“ dodal.

„Podle čísel není (Akulinin) úplně Ronaldo nebo Messi, ale na hřišti je platný a to proti Brnu ukázal.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Třinec jeho nasazením Brno trošku zaskočil. „Vůbec jsem nevěděl, že je to takový čahoun. Když jsem ho viděl, tušil jsem, že to nebude jednoduché a potvrdilo se nám to. Byl výborný v soubojích a pohybově je na tom také slušně. Byl pro nás celým zápasem nebezpečím,“ uvedl hostující kouč Pavel Šustr, který byl zklamaný z výkonu svých svěřenců. „Nechce se mi tomu věřit, ale pořád pokračuje náš trend, který máme. Hráči se bojí hrát, ze strachu jsou ztráty míčů, brejky soupeře. Můžeme být rádi, že jsme tady uhráli bod.“

To třinecký trenér si pochvaloval, že s příchodem Akulinina se změnil i herní projev týmu. „Doteď jsme nehráli s klasickými hrotovým útočníkem, ale brejkovými hráči, a proto to byl kolikrát pingpong a některé pasáže jsme měli děsné. Výkon s Brnem se mi líbil a těší mě, že je to první zápas, kdy jsme byli lepší v herních činostech, jakými jsou držení míče, střely na branku, rohy. Zbrojovka je ale silná a ukázala to po obdržené brance,“ řekl Habanec.

Zápas pro něho byl specifický. Pochází z Brna a Zbrojovku před dvěma lety trénoval. „Tajně jsem doufal, že je porazíme. Ale jsem rád, výkon už splňoval parametry, který chceme předvádět po celé utkání,“ podotkl.

Akulinina ve druhé půli vystřídal Muhamed Tijani, jehož vedení klubu získalo také v průběhu minulého týdne z Baníku Ostrava na hostování. Nigérijský útočník nastoupil v letošním roce na mistrovství světa do 20 let a vstřelil jeden gól. Také je typickým hrotovým hráčem.

Soutěž nyní přeruší reprezentační přestávka, třinečtí fotbalisté během ní sehrají přátelské utkání s prvoligovou Karvinou. Zápas se uskuteční 6. září v 16.30 v Jablunkově.

Třinec – Brno 1:1 (0:0)
Branky: 52. Akulinin – 63. Černín. Rozhodčí: Cihlář – Hájek, Šimáček. Žluté karty: Šural, Černín (oba Brno).
Třinec: Adamuška – Omasta, Gáč, Bedecs, Kušnír (73. Cienciala) – Samiec, Machalík – Arroyo (66. Janoščín), Valenta, Hlúpik – Akulinin (79. Tijani). Trenér: Habanec.

Další zprávy z regionu